Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KENT KONSEYİ

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2018 13:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:18

Kent kimliğine, kentlilik bilincine ve katılımcı kent yönetimine katkıda bulunma potansiyeli bulunan kent konseyinin Gaziantep te bu işlevleri yeteri kadar yerine getiremediğini düşünüyorum.. Ve şimdiye kadar kent konseyinin varlığı ile yokluğu arasında neredeyse hiçbir fark yok....Belki de imkanları yok..

Bence ve de öncelikle belediyeler kent konseylerindeki ağırlıklarını azaltmalı, etik olarak belediye başkanları ve vekilleri kent konseyi başkanlıklarını veya sekreteryalarını bırakmalı diye düşünüyorum.

Kent konseyleri katılımcı kentsel yönetim için vazgeçilmez örgütler haline gelebilirler. Ancak, bunun için gerekli düzenlemeler yapılmazsa ne yazık ki bu önemli araç bir kambura, hatta katılımcı kent yönetimi önündeki bir engele dönüşebilir. Kentin değil birilerinin "kendine" konsey olarak kurdukları bu yapıları izlemek, katılmak ve dönüşümlerini sağlamak gerekli. Yoksa bu haliyle sıkıntı gibi

SURİYELİ MESELESİNDE ÖNLEM ALINMAZSA SIKINTI BÜYÜR

Suriyeli mülteci sorunu Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve hatta siyasi dengelerini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Bu nedenle konu biraz daha ciddiyetle ele alınarak gerekli politikalar acilen üretilmek zorunda.. Özellikle Gaziantep'te.

Bölgede bir çok Suriyeli kadın kuma getirildi. Bir çok insan başı boş. Sokakta el açan insanlar, çocuklar. Hırsızlık olayları yaygınlaştı Fuhuş arttı, ikinci evlilikler çoğaldı. Hastanelerde uzun kuyruklar oluştu, Suriyeli çocuk doğumu patladı.

Özellikle sosyal ve kültürel uyuşmazlıklar, kent ekonomisine vurduğu darbeler, gereksiz kira artışları ucuz iş gücünün artması, sigortasız işçi sayısındaki patlama ,dilencilik, fuhuş ve cinayet konularındaki olumsuzluklar şehir merkezinin sıkıntılı hale gelmesine de etki yaptı. Önlem alınmazsa, Suriyeliler büyük bir güvenlik sorununun ana kaynağı olacak.

ŞEHİR İMARI

Bir şehir, imar planları üzerinde daima oynanır muktedirlere, eş dosta ve parası olana rant sağlanırsa daha sonra gelen belediyelerde buna devam eder. Böylelikle bu şehirde yaşam kültürü zorlaşır. Dolayısıyla bir şehri imar planları üzerinde oynayarak tasarlamaktan daha fazla, onu gelişim süreci içinde sağlıklı ve sağlam biçimde yönetebilmeyi bilmek önemlidir.

Şehrin kalkınmasını sağlayamayan yetkili güçler,şehrin ekonomisi yerine kendi makam ve ikbal beklentileriyle, kentsel kozmetiğe yatırım yapan yerel yöneticilerin eseridir şimdiki şehir yaşamı.

FAYDALI BÜROKRAT VAR MI ?

Memleketli olup ta kendi memleketine faydalı olan bürokrat tanıyormusunuz.? Devletin herhangi kuruluşunun başında veya yönetim kurulu üyesi olan hemşehrimiz olan bürokratlardan kendinden başkasına faydası olanı gördünüz mü? Biliyorsanız lütfen söyleyin. Herhangi faydalı bir şey üretmeyen, rutin işlerle günü kapatan, etliye sütlüye karışmayan, proje üretmekten yoksun, boynu kravatlı, memlekete hiç faydası olamayan bizim bürokratları cenazede, belki bir yakınının düğününde görebilirsiniz Bir de bu bürokratik etiketli insanları, arada sırada sosyal medyada göstermelik paylaşımlarla görmek mümkün.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.