Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KİRALIK EV VE KPSS ŞARTI

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2021 13:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:46

Adamın evi eski yüzüne bakılacağı yok. Evine kiracı arıyor ya memur olacakmış memur olmazsa karı koca çalışıyor olmalıymış. Adamcağız ev sahibinin bu şartını söyleyince dondum kaldım. Memur kefili anladım tamam da memur kiracı şartı ne demek. Ev sahipleri de sırtını devlete dayamak istiyor herhalde. Oldu olacak kiracıları KPSS sınavınada sokalım. Yakında kira arayanlardan cv istenirse şaşırmamak lazım. Ne olacak bu işin sonu?

NİZİP OSB RANTA KURBAN GİTMESİN

Nizip OSB Suriye sınırına 17 km uzaklıkta, ilerleyen zamanlarda önemi çok büyük olacak OSB'lere yatırım yapan, istihdamı arttıran firmalara kuruluşlara teşekkür ederiz. Öte yandan OSB'de haksız rant iddiaları var. OSB'den teşvik nedeniyle yatırım ve istihdamın arttırılması için ucuza temin edilen arsaları alıp çivi dahi çakmayanlar daha fazla karla arsaları satmayı bekliyorlar. Bu hem yatırımcının önü tıkıyor, hem haksız kazanca sebep oluyor. Bu arsaları aldıktan belli bir süre sonra yatırım yapmaları gerekmiyormu, mülkiyet hakkı var denip işin içinden çıkılıyormu. OSB'de yatırım yapılmayan çok yer var. Yeni yerler açılarak aynı uygulama devam edecekmi vatandaş aydınlanırsa iyi olur.

GEÇMİŞ OLSUN KARADENİZ

Çok zaman, sele, yangına, yıkıma davetiye çıkaran, derelerinin akışını HES’lerle değiştirenlerin para için dereleri, kentleri betona boğanların inadının bedelini maalesef masum insanlar,masum canlar ödüyor.! Yüreğimiz yanıyor. Allah sonumuzu hayır etsin, Allah yardımcıları olsun Geçmiş olsun Karadeniz

NİZİP VE HALK TOPLANTILARI

Bizim memlekette halk toplantıları az yapılır. Ama yapıldığı zamanda nispeten faydası olur. Geçen vizyon 2023 Nizip toplantısında Nizip Ticaret Odası yetkilisi Fatma Şahin ve Gaziantep Milletvekili Ali Şahin'e Nizip'e Gümrük Müdürlüğü istiyoruz dedi. Akabinde Gaziantep Milletvekili Ali Şahin Nizip'e Gümrük Müdürlüğü kurulacağına dair müjde verdi. Zaman zaman halka açık toplantıların faydası vardır. Bu gibi toplantılarda vatandaşların istek, şikayet ve önerilerini dile getirebilmeleri önemlidir. Gerek Belediye gerekse Mülki amir tarafından düzenli olarak yapılması vatandaşların bire bir sorunlarını aktarabilmeleri için bir fırsattır. Bu toplantılar vatandaşın  beklentilerinin ve memleketin sıkıntılarının ne düzeyde olduğu vatandaş gözüyle ve sözüyle tespit etmesi açısından süreklilik arz etmelidir.

KURAKLIK VE BARAK OVASI

Ülke sıkıntılarla karşı karşıya, Deprem, sel, salgın, yangınlar ve kuraklık.2020 en sıcak yıllardan biriydi. 2021 daha da sıcak olduğundan su kıtlığı ve tarımsal kuraklık kapıda. Sıcaklıkların mevsim normallerinin çok üstünde olduğu bölgemizde yetkililer yağış azlığı neredeyse yüzde 80'lerin üzerine çıktı diyerek kuraklığın tarımsal kuraklığa dönüştüğünü vurgulayarak olağanüstü kuraklık uyarısı yapıyorlar. Son 50 yılın en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde  en yıkıcı ve en az farkında olunan afetlerinden birisi de kuraklıktır. Gaziantep, Nizip ve Barak ovası susuz.

Fırat yanı başlarından geçiyor ama Barak ovası Fırat'ın suyundan faydalanamıyor. İnşallah barak sulama için yapılan çalışmalar tez zamanda çiftçinin, köylünün imdadına yetişir. Çünkü kuraklık ve değişen iklimi yüzünden Barak’ta bulunan topraklar her yıl artan oranda hızla çoraklaşıyor.

Gaziantep dahil yöre halkının ağzında dolaşan iç çeken tek bir cümle var; Fırat akıyor, Barak bakıyor. İnşallah bir an an önce yapılan çalışmalarla Fırat'tan su gelir ve bölge nispeten rahatlar.

NASIL BİR TOPLUM OLDUK

Mülteciler, salgın hastalık, sel, deprem, orman yangınları, işsizlik, hayat pahalılığı derken, ev kirası ile asgari ücret maaşı aynı düzlemde. Yaşam standartları yükseleceğine azalıyor. Herşeyi fırsatçılık anlayışı içerisinde değerlendirmeye büyük özen gösteren bir toplum olmuşuz. Vicdansızlık diz boyu. Nasıl bir döneme denk geldik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.