Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KÖTÜ’DEN UZAK DUR

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2017 15:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:40

“Kendini bilen Allah'ı bilir”. Hayatta her şey insan için, Dünya'ya, çevremize ve insanlara baktığımızda kötü olarak yaratılan hiç ama hiçbir şey yoktur.

Ama biz çoğaltık, yeşerdi türedi kötülük ve kötü düşünce. Ne zaman ki biz doğruluktan geliş gayemizden koptuk, insanlıktan çıktık o zaman kötülüğü de icat ettik. Hele aramızda iyi görünen kötüler yokmu onlar dahada tetikledi kötülüğü kötü düşünceyi. O zaman ne yapmamız gerek uzak durmak. Kötü arkadaştan, kötü dosttan uzak kalınmazsa, kötü koku nasıl insanın üzerine, elbisesine sinerse, kötülerin kötülüğü de farkında olmadan insanın düşüncesine, davranışlarına, inancına ve kalbine siner. O da onun gibi olur.

Kötü bir insanı nasıl tanımlarız? Başkasını düşünmeyen, üç kuruşluk çıkarı için bile herkesi harcayan, kendi menfaatinden başka bir şey, herhangi bir şey umursamayan, dünya yansa umurunda olmadığı gibi, kendi umuru için dünyayı ateşe vermekten geri durmayan, hülasa, berbat, rezil bir kişi.

Böyle bir insanı tanıdığınız zaman geri durmanız gerek, çünkü ondan her türlü kötülük beklenir. Kendinizi, ailenizi ve çevrenizi de uzak tutmanız lazım..

Bir şey daha yapmalısınız: Eğer bu kötü insanın kötülüğünü apaçık görüyor ve gözlemliyorsanız, sizin insani, vicdani göreviniz, başkalarını da bu kötü insana karşı uyarmaktır.

Kötü bir insanla karşı karşıya iseniz, onun kötülüğü yalnız size karşıysa, onunla baş edersiniz, onunla savaş, sizin savaşınızdır. Onun kötü olduğunu ne kadar da söyler, anlatmaya çalışırsanız çalışın, ondan kötülük görmeyenler sizi dinlemez. Çünkü yılan ona dokunmamıştır. Ama uyarmaya, uyandırmaya devam etmelisiniz, çünkü kötülük bir yerde durmaz, hem yayılır, hem de bulaşır. .

İnsan, ateşe dikkat etmezse, yanar. Uçurumun kenarında dolaşırsa düşer. Çamurda yürürse, kirlenir. Yaramaz kimselerle beraber olursa, elbette başı ağrır ve üzülür, onlarla beraber muamele görür.

İnsanlar kötülüğe yığınla akın eder; çünkü yol, düz ve kısadır; fakat iyiliğin önüne Allah alın terini koymuştur.

Hesiodos

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.