Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MANTAR GİBİ GÜZELLİK MERKEZİ AÇILIYOR

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2019 16:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:38

İnsan sağlığı her şeyden önemlidir. İki kuruş ucuz olsun, daha çok para kazanayım diye sağlıksız ve gayrı sıhhi şartlarda yaptırılan bir takım işlemler umulmayan sonuçlar doğurabiliyor. Güzellik Salonlarında insan sağlığını etkileyecek aslında insan bedeni üzerinde hekimlik gerektiren uygulamalar yapılıyor bu çok tehlikeli bir durum. Her yerde ucuz güzellik merkezleri reklam broşürlerine rastlayabilirsiniz ki reklamı yapılan uygulamaların çoğu hekim kontrolünde yapılması gerekir. Hekim olmayan kişilerin yaptığı botoks, dolgu saç ekimi vs ve en sık ta yanlış uygulanan lazer epilasyon uygulamaları ki artık erkek berberleri bile yapıyor. Merdiven altı diye nitelendirilebilecek koşullarda yapılan tüm bu işlemler halk sağlığı üzerinde ciddi tehdit yaratmaktadır. Bir an önce, Güzellik Salonlarında yetkisiz ellerde, hekim gözetimi olmadan kullanılan lazer ve benzeri cihazlarının engellenmesi için girişimlere başlamalılar. Yetersiz denetlenen güzellik salonlarında hala yasak cihazların kullanımı devam etmekte ve giderek de yaygınlaşmaktadır. Mantar gibi güzellik salonu açılmakta ve bu insan sağlığını tehdit etmektedir.. Az para alıyorlar deyip değeri parayla ölçülemeyecek bedenlerinize merdiven altı güzellik merkezlerinde zarar vermeyin.

HER ŞEYİMİZ HAZIRCILIK

Bilişim ve teknolojide akıl almaz gelişmelerin yaşandığı günümüzde insanlar hızla mekanikleşiyor, yaşamlar hızla bireyselleşiyor. İnsanlar her yeni doğan günün sabahıyla birlikte kendilerini bir önceki günden neredeyse farksız bir şekilde aynı hengamenin, karmaşanın içinde buluyorlar. Kendilerine ve ailelerine ayırdıkları vakit giderek azalıyor ve bu da iletişimsizliği hayatlarının bir parçası haline getiriyor, günlük hayatın stresi ve doğal olmayan gıda ürünleri çok değişik sağlık sorunları yaratıyor, insanlar daha önce hiç isimlerini duymadıkları ve çeşitli hayvanların isimleriyle anılan hastalıklara maruz kalıyorlar, insanlar daha çok tüketiyorlar, gençler artık daha hazırcı ve kolaycılar, insanlar hiç çaba sarf etmeden zengin olmak istiyorlar, hayatlarının kontrolleri daha az kendilerinde. Ve karşınızda bütün bunların belki de doğal bir sonucu olarak takıntılarıyla, bağımlılıklarıyla, kaygılarıyla, korkularıyla, çatışmalarıyla günümüzün ne yapacağı kestirilemeyen davranışlara sahip insanlar..

Televizyon ve (internet özelinde) bilgisayar aracılığıyla zihinlerimiz her gün bir sürü uyarıcı bombardımanına tutuluyor. Sürekli bir şeyleri tüketmemiz, satın almamız, değiştirmemiz telkin ediliyor, magazin ve yarışma programlarıyla insanlar kolay yoldan, hiç çaba sarf etmeden zengin olmaya, bir şeylere sahip olmaya yönlendiriliyor,

GAZİANTEP ÇOK PAHALI BİR ŞEHİR

Giyimden gıdaya kadar çok pahalı bir şehir, Gaziantep.

Neredeyse Türkiye'nin en pahalı şehri

Gastronomi kenti Gaziantep'te başta baklava olmak üzere, kebap, sebze, meyve, giyecek, gıda maddesi çok pahalı.

Bunlara ev kiraları da eklenince artık vatandaş bunun altından kalkamıyor. Tabi işsizlikte cabası.

Gaziantep'te her şey çok pahalı ve özellikle memurlar artık Gaziantep'e tayin istemiyorlar şehirde yaşamak istemiyorlar

Bu yüzden kaybediyor Gaziantep.

Üniversite öğrencilerine bir dokun bin ah işit.

Bir beyran veya paça 20 tl. Vasat bir kafede bile bir fincan çay 5-6,kahve 10 ila 15 tl.

NİZİP'TE TELEFONLA DOLANDIRICILIK OLAYLARINA DİKKAT

Telefonda kendilerini polis, savcı olarak tanıtarak aradıkları vatandaşları kendilerinin veya yakınlarının terör örgütüyle bağlantıları olduğunu ve para vermezlerse hapse gireceklerini söyleyerek kandırıp dolandırıcılık yapanların tekrar çoğaldığı görülüyor. Dolandırıcıların bazı bilgisayar programları kullanarak, karşı tarafa sözde 155 polis imdat telefonundan arıyormuş gibi gösterdikleri daha sonra polis ya da savcı olduklarını söyledikleri öğrenildi. Kurbanlarını ikna eden şüphelilerin para vermezlerse kendilerinin veya yakınlarının başlarının belaya gireceğini söyledikleri edinilen bilgiler arasında. Büyük bölümü yaşlı insanlar olan kurbanların bu yalana inanmalarının ardından para ve evde bulunan altın ziynet eşyalarını elleriyle teslim ettikleri öğrenildi. Bu tür telefonlara dikkat edilmesi, böyle bir telefon gelirse hemen kapatarak polisi aramaları, yakınlarına haber vermeleri gerekmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.