Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEDAR-I İFTİHARLARIMIZ

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2018 11:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:48

Her insanın doğup büyüdüğü ve kendini ait olarak hissettiği yer o kişinin memleketi olarak kabul edilir. Aynı yerde doğup büyüyen ve ortak paylaşımı olan insanlar da bu yüzden birbirine yakınlık hissederler. İmkanı olan gücü olan iş adamı, hayırseverler veya bir yerlere gelmiş olan bürokratlar memleketlerine hizmet ederler. Memleket aynı zamanda orada yaşayan insanların sosyal ve kültürel paylaşımını yansıtır. Ve memleketine hizmet edenler iyilikle yad edilir. Aynı mekanlarda birlikte yaşayan ve oraya ait kültürü birlikte paylaşan insanlar için memleket kavramı çok anlam ifade eder. Ancak farklı sebeplerden dolayı hayatı çok farklı yerlerde geçen insanlarda vardır. Günümüze veya geçmişe bir gidelim acaba memleketin medarı iftiharı da şunlardı diyebileceğimiz kimler var Allah aşkına.

Edebiyete intikal edenleri söylemiyorum. Çünkü, en çokta hayatta olmayan ama memlekette iz bırakan kişiler ön plana çıkar genelde sohbetlerde konuşmalarda, memleket sohbetlerinde. Memleketimizde geçmişte iz bırakmış o kadar değerler göçmüştür ki öbür tarafa, tek tek yazmak istesem eksik yazabilir düşüncesiyle yazmamayı tercih ediyorum esnaftan, ticaret erbabına kadar.

Birde bizim memlekette her önüne gelene memleketin medarı iftiharı veya hayırsever denilmiyor mu inan kendimizi kandırıyoruz. Artık bu kelimenin içi boşalıyor gibi. Öncelikle hayırsever kelimesinin ne anlama geldiğini bilmek istersek.

Hayırsever: Yoksullara, düşkünlere, yardıma muhtaç olanlara yardım etmeyi seven, iyiliksever, hayır sahibi, yardımsever.

Halkın yararı için okul, cami, sağlık ocağı, hastane vb. şeyleri karşılıksız yapan kimseye denir. Bunun örnekleri memleketimizde en çok rahmetli olanlardır. Ve yaşayan bir kaç yardımsever kalmıştır hayatta Allah onlara hayırlı ömürler versin.

Okul yaptıran cami yaptıran hayırseverlerimize minnet ve şükran borçluyuz. Ama medarı iftihar çok başkadır. Milletvekili olmayla, iş adamı olmakla, profösör olmakla, bürokrat olmakla medarı iftihar olunmaz memlekete yaptıkları ile insan medarı iftihar olur. Adam bürokrat, iş adamı vs sosyal medyada boy gösteriyor memlekete ne hayrı var

SİLAH SIKMA

Maç kazanırız, sevinçten silah sıkarız. Oğlan ya da kız evlendiririz sevinçten gece yarıları havai fişek patlatır, silah sıkarız. Düğün konvoyu yaparız yüksek sesle korna çalar silah sıkar etrafı rahatsız ederiz. Bayramda sevinsinler diye çocuklarımıza tabanca alırız, çat pat alırız. Çocuklar da sevinçten, oyuncak da olsa, tabancalarıyla insan öldürmenin provalarını yapar. Çat patları patlatarak yaşlı, hasta, bebek demeden insanları rahatsız eder.

Ya memleket Teksas gibi oldu tabiri var ya aynen öyle.. Hafta sonları dahil neredeyse her gece silah sıkan sıkana.. Acaba silah sıkmak için izin mi çıktı  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.