Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEMLEKET KİMİN UMRUNDA

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2019 13:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:26

Herkes kimin ne işler yaptığıyla, ne haltlar karıştığıyla ilgilenmiyor. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" sözü ile bir vurdumduymazlık, nemelazımcılıktır gidiyor. Bunca şey ve dahası bu memleket kimin umrunda! Özellikle siyasi partilerin sergilediği tutumlara bakacak olursak; memleketin durumu hiç kimsenin umurunda gibi görünmüyor. Kimse bu memleketi öncelikli olarak düşünmüyor..!

Her davranış, her açıklama, her ifade bir seçim yatırımı sadece. Çözüm çare için ne olabilir. Memlekete güzel proje uygulayacak, ihtiyacı olan öğrencilere burs verecek yaşanabilir kent projeleri uygulayabilecek, yönetimi bilen eğitim almış, vizyon sahibi, yöneticilere, iş bilenlere ve her şeyden önce bu memleketi sevip değer verenlere ihtiyacımız var.

ETRAFINIZA DİKKAT EDİN

Belediye başkan adaylarının etrafında iki çeşit insan figürü var.

Bunlardan birincisi düzgün adamlardır.

Uğraş verenler, adayın ve partisinin başarılı olmasını isteyen kişiler, memleket için ideal olanına inandıkları değerler için mücadele edenlerdir.

Diğer bir figür ise yalaka takımları. Belediye başkan adaylarına yalan, yanlış bilgi veren pohpohlayan kendi menfaatini hep önde tutan, koltuk kapmak için uğraş verenler.

Şöyle bir bakıyorum da memlekette patlama yapmış. Dün köpek dediğine bugün öpek diyen bir yalaka güruhu oluşmuş. Oysa biz bu filmi daha önce izlemiştik.

HERKES İŞİNİ YAPSA

Herkes her konuda ahkam kesiyor. Herkes kendi işine baksa. Herkes kendi işine kafa yorsa. Haddini bilse herkes. Öyle herkesin işine burnunu sokmasa iyi olmaz mı Ama, genelde, kendi işinde başarılı olamayanlar başkalarının işlerine el atıyor, halbuki herkes bildiği işi yapmalı.

Herkes kendi işini yapsın ve iyi yapsın.

Herkes işini iyi yapsa memlekette bozuk ve kötü bir iş kalmaz.

Belediye belediyeciliğini,

Sivil toplum kuruluşları sorumluluğunu

Müdür müdürlüğünü,

Doktor doktorluğunu,

Gazeteci gazeteciliğini,

Vekil vekilliğini,

Memur memurluğunu yapsa sorun kalır mı ki?

SİYASİ SÖYLEMLERE DİKKAT

Memlekette, siyasilere düşen görev, tedirginlikleri giderecek söylemlere dönmesi gerektiğidir. Vatandaş memleketi için güzel projeler, birlik ve beraberlik istemektedir. Fakat ve ancak siyasetçilerin ötekileştirici, itici, tahkir edici söylemleri maalesef memlekette huzuru bozmakta, sevgiyi, saygıyı gölgelemekte ve kutuplaşmayı beslemektedir.

POPİLİST YAKLAŞIMLAR

Popülizm, halkın çıkar, ön yargıları, hayal kırıklıkları ve öfkelerine hitap edebilme, seslenme esasına dayanan bir doktrin. Ancak şimdi tüm siyasiler hepsi oy kazanmak için popülist söylemleri sıkça kullanıyorlar.31 mart seçimleri popülist söylemler ile akılcı söylemler arasında bir seçim olarak da görülebilir. Duygu, korku ve kaygılarımızla mı hareket edeceğiz, yoksa aklımızla mı hareket edeceğiz? 1 Nisan sabahı cevabı alacağız.

EĞİTİM ŞART

Ah bir de eğitimimiz olsa. En güçlü silah eğitimdir. Gaziantep'te eğitimin durumu ortada. Şu okulda iyi bir eğitim veriliyor diyebilirmiyiz? Memleketteki tüm sorunların temeli eğitim düzeyinin çok düşük olmasından kaynaklanıyor. Her acının ya da olumsuzluğun altında kesinlikle eğitimsizlik vardır. Gaziantep neden eğitim ve öğretim de hep aşağılarda. Mantar gibi özel okullar açılıyor. Eğitim ve sağlık çoğunlukla parayla satılan bir temel hak oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.