Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEMLEKETİN GAZETELERİNE SAHİP ÇIKMAK

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2018 13:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:37

Gazetecilik artık karın doyuran bir meslek olmaktan çıktı. Anadolu'da yerel basın çalışanı olmak, gazete çıkarmak ateşten gömlek giymekten farksız oldu.. Hele bu kağıt zamlarından sonra gazetelerin hayatlarını nasıl idame ettirecekleri meçhul. Gazeteciler bu dönemde artık farklı görüş ve siyasi noktalardayız demekten önce gazetecilikte ortak zemini yakalamak bileşimler yapmak akıllı çözümler üretmek zorundadır.

Artık, haber ve bilgi edinme sürecinin hızlandığı günümüzde basılı gazetelerin şansının her geçen gün azaldığını görsek te basılı gazetelerin bu zorlu sürecin üstesinden geleceğini düşünüyorum.. Ben şahsen gazetesiz bir yaşam düşünmenin mümkün olmadığını savunanlardanım.

Günümüzde güçlü ekonomik yapısı olmayan yerlerde yerel gazetelerin yaşaması maalesef mümkün değil. Yerel gazetelerin en büyük gelir kaynağı hiç şüphesiz basın ilan kurumundan alınan ilanlar ve aboneliklerdir. Bu İlanlar ve abonelikler de olmasa yerel yayın yapan gazetelerin sayısı daha da azalacaktır.

Yerel gazeteler gazeteciliğin yanında, kent kültürüne sahip çıkarak kentlilik bilincini ve aidiyet duygusunu besliyorlar. Unutulmamalıdır ki yerel basın çok sesliliğin ve demokrasinin teminatı ve sigortasıdır. Çok sesliliği ve demokrasiyi yaşatmak istiyorsak yaşadığımız yerin yerel gazetelerine sahip çıkmalıyız. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Ticaret Odası, Gazetelere destek amacı ile abonelik sistemine ek katkı yaparak ödeme yaptı. Aynı duyarlılığı Gaziantep Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Odaları ve diğer kuruluşlarda yapmalı ve kentin gazetelerine destek olmalıdır. Oda ve kuruluşların ödediği her kuruş seslerimizin yansıması olarak geri dönecek diye düşünmeliyiz.

Gazeteler de kendilerini daha güçlü temsil edilebilmek için bu bölünmüşlüğün mutlaka ortadan kaldırılması ve birleşmeler yapması gerekir.

Aralarında dayanışma birlik beraberlik olmayan gazeteciler ve basın kuruluşları bu konulara el atmadığı sürece yerel basın erimeye hatta yok olmaya doğru hızla gitmektedir..

Birliktelik sağlanırsa güçlü adımlar atılır diye düşünüyorum.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.