Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEMLEKETİN SORUNU

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2022 13:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 06:49

Yaklaşan genel seçim dolayısıyla birlikte, siyasi partilerden çok gönlünde adaylık geçen kişilerde bir hareketlilik başladı. Bunların içinde parti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, başkanlar hatta belediye başkanları var. Kime niyet kime kısmet olunur bilinmez ama "Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar" atasözü gereğince, aynada boyunu bosunu beğenen herkes "Benim diğerinden neyim eksik" diyerek koltuk hayal ediyorlar. Ve bazı seçilmişler oturduğu koltuğun kendilerine büyük gelmesine ve halkta karşılığı olmamasına rağmen hala başka koltuk arayışlarına giriyorlar. Koltuk şirin nefs kafir.

Siyasette hep aynı isimler, denenmiş ve başarılı olamamış politikalar. İşte bu memleketin sorunu bu!! Siyasette bir seçim kazanan hizmetten çok gözünü başka şeylere dikiyor. Belediye başkanı milletvekilliğine, küçük koltukta oturan büyük koltuğa göz dikiyor. Kendi memleketine birşey kazandıramayanlar kendilerine kazandırıyor. Ve çoğu siyaseti meslek, milletin parasını malı edinmeye başlıyor. Öyle sosyal medyada görünmeler, poz vermeler ve kuru sıkı atmalar artık tutmuyor şimdi herkes herkesin güç ve becerisini çok iyi biliyor.

Makamlar, mevkiler, zenginlikler Allah’ın çeşitli sebeplerle insanlara nasip ettiği dünyalık ve çok ağır imtihanlardır. Yüce Allah bu makamları, insanlara mükâfat olarak mı, azap olarak mı nasip etmiştir bilemeyiz. İnsanlar bu nasiple haksızlığa, hak gasbına sebep olmaz ve hayırlara vesile olabiliyorsa bu lütuftur. Ancak birilerinin hakkını yiyerek, zulmederek, kendilerine ve çevrelerine ve makam sahiplerine çıkar sağlamaya çalışıyorlar veya buna sebep oluyorlarsa bu onlar için azap sebebidir. Hele hele bu beytül mal(Devlet Malı) ise. Ne demiş Sadi Şirazi; Beytülmal hazinesi yoksulların lokmasıdır. Şeytanların kardeşlerine yemlik değil.!

Beytülmal "deniz suyu" gibidir.

İçeni suya kandırmaz..

Alışanı da asla tatmin edip doyurmaz.! Şişirir.

Hak ve Adaleten ayrılmayan, Beytülmal'ın manasını ve değerini bilen adama göre muamele yapmayan iki yüzlü davranış sergilemeyen idarecileri Rabbim başımızdan eksik etmesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.