Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEMLEKETTE SİYASET VE DİĞERLERİ

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2020 12:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:13

Siyasette iktidar sıkıntılar yaşarken, muhalefet partileri iç kriz ve muhalefet edememe sorunu yaşıyor. Halihazırda memleketimde CHP’de aktif bir siyaset gözükmüyor. Halbuki olumsuzlukları gündeme getirerek talepleri ilgililere aktarmakla görevli bazı muhalefet partilerinin başkanlarının görevden alınması, parti boşluğu olması vatandaş nezdinde güvensizliği meydana getiriyor. Muhalefet partilerinin sessizliği tercih etmeleri çözümsüzlüğü ve kendilerine güveni yok ediyor. Hani başka kimse yok ki sözünü tekrar gündeme getiriyor. Demem o ki her çözümsüzlük ve her sessizlik yerelde tekrar AKP'ye güç veriyor. Hemde Ak Partinin il ilçe başkanı piyasada yokken. Muhalefet ise bekleyelim de mum yanarak sönsün modunda.

MUHALEFETTE BAL YALIYOR

Bizde "bal tutan parmağını yalar" sözü ve de zihniyeti vardır. Çalmak, çırpmak yalnız iktidara gelenlere ait bir kavram değil, muhalefte olanlara da yani herkese ayıp. Adam muhalefet partisi yetkilisi ama belediye ile işbirliği yapar arsa rant işiyle uğraşır, kimi muhalefet partisi yetkilisi işe adam koyma karşılığında para alır. Demem o ki bunlara bal tutan parmağını yalar yetmedi, bal küpüne dalmak istiyorlar. Siyasetin şirazesi bozulmuş ve siyaset artık ucuz menfaat ilişkileri ile çığırından tamamen çıkmıştır. Vatandaş artık memlekette siyaset yapan muhalefet partilerine inanmıyor çünkü onlarında yolsuzlukları bir bir ortaya çıkıyor. Arada bir konuşanlara da vatandaş sen yiyemediğin için konuşup muhalefet ediyorsun gözü ile bakıyor. Aslında iktidar ve muhalefet anlayışının yeniden tanımlanması gerekir. Ama bu gidişatta olur mu bilemem.

KORONA ÇOŞUYOR

Korona coşmuş, almış başını gidiyor. Hangi yana dönsen korona. Hastaneler dolu. Yoğun bakımlarda yer yok. Vatandaşın alım gücü iyice düşmüş, virüs ve geçim sıkıntısı had safhada. İktidar muhalefet bir araya gelip bir hal çaresi araması gereken şu zor süreçte; Gündemde sadece vatandaşın umurunda olmayan suni olaylar var. Memlekette kontrol dışı bir süreç yaşanıyor Herkesin derdi kendine, kimsenin kimseye faydası yok. Bana bir şey olmaz demeyin tedbir alın sağlığınıza dikkat edin

İNSANLIK BİTTİ

Bu sene vicdan, iyilik masumiyet, merhamet velhasılı insanlık bitti. İnsanlar hastalıkla geçim derdiyle gelecek kaygısıyla uğraşırken, fırsatçılar da deveyi hamuduyla götürdü. Vatandaş yaşamla hastalık arasına sıkışıp kalırken, sorunları da maske maskeledi. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler. Terazi var tartı var. Toprağın altı var hesap var ölüm var.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat böyledir dostum! İnsan hesap bilmediği, yahut hesaptan hiç hoşlanmadığı halde bütün ömrü boyunca birtakım hesapları tutmaya, rakamlar içinde boğulmaya mahkum olabilir. Hayat ne garip. Yanlış yaptıklarının ağırlığı bir yana, doğru yaptıklarının bile bedelini ödersin. Ve hayatta her ne olursa olsun Allah kerim vesselam

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.