Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MİLLETVEKİLİ OLMAK VE RAMAZANDA OLMASI GEREKENLER

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2022 14:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:18

Şimdilerde ben milletvekili adayıyım diye ortaya çıkan şahıslar ben milletvekili olabilir miyim? Özelliklerim yeterli midir? Bu işi başaracak yapıya sahipmiyim? Ben memleketin geleceğini taşıyabilirmiyim. Ben böyle bir potansiyele sahip miyim? Tarafsız, yansız, çıkarsız memleketime ne katabilirim? Ne kadar üretkenim? Daha önce neler yaptım. Ne başarılarım var diye kendilerini sorgulamışlarmıdır? Böyle düşünen bir aday varmıdır? Hatta her türlü makamda bulunmuş emekli olup köşesine çekilip gençlerin önünü açacağına aday olur, bir diğeri eskiden milletvekilliği yapmıştır tekrar aday olmak ister bir diğeri seçimden seçime bulunduğu makamdan istifa eder gelir aday olmasa da reklamını yaparak onu lehine çevirir. Bir diğeri siyasi çevresi vardır aday olur. Bir diğeri isim yapmak belkide sonrasında bir yerlere gelmek için aday olur. Ne bileyim işte bu çağaltılabilir…

RAMAZANDA BİLE

Ramazanda bile dedikodu, yönetim biçimimiz ve yaşam şeklimiz olmuş. İletişim kanalları kapalı. Aceleciliğin, saygısızlığın, görgüsüzlüğün, neme lazımcılığın, duyarsızlığın cirit attığı bir memleket oluyoruz. Herkes kendisi için istediğini bir başkası için istemiyor. Herkes kendi nefsi başkasını düşünen yok.

Kambura sormuşlar

-Kamburun mu düzelsin-Yoksa herkes kambur mu olsun

Cevap; Herkes kambur olsun

RAMAZANDA ÇALIŞANLARINIZIN HAKKINI AKSATMAYIN

Ramazan ayı bir nevide yardımlaşma ayıdır.

Fakir fukaranın yanında çalışanın da hakkını vermek gerekir.

Kaç lira maaş verirsen ver, işçinin maaşını asgari ücretten göster, vergiden kaçır, zorla fazla mesai yaptır, mesai ücreti ödeme, sorgusuz sualsiz çalıştır, yıllık izinleri kullanırken zorluk çıkar,  Hafta sonlarını yıllık izne say, istediğin tarihe izin ver.

Her zaman ağla.

Ama bari ramazan da çalışanlarının hakkını ver bu insanlar ne yer ne içerler. Çalışanda, dar gelirlide borç harç nereye kadar.

Mübarek ramazan ayının insanlar arası birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun olarak yaşandığı bir aydır. Bu ayda fakir fukaranın daha fazla gözetilerek doyurulması, yaralarının sarılması gerektiğini unutmamak gerekir.

Ramazan, sadelik ve paylaşım ayıdır. Ancak bu durum zamanımızda yerini aşırılık ve lükse bıraktı

Belediyeler ramazan etkinlikleri, Sivil Toplum Kuruluşları Ramazan bahanesi ile gösterişli sofralar kurmaya başladı. Bunların yerine ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapılsa gençlerin okumasına destek olunsa olmaz mı?

GÜNÜN SÖZÜ

Ucuz olan ne kaldı ki..?

Her şey ateş pahası,

Ucuz olan tek şey,

Dünyanın kahrı...demiş Victor Hugo 

Tam da bugünler için söylemiş. Ve bizim buralarda insan sağlığı çok pahalı, insan hayatı ise çok ucuz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.