Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MUTSUZLUK VE EKONOMİ

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2019 13:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 10:49

Dünya alem mutsuz. Kiminle konuşsam, kime nasılsın diye sorsam önce ufak bir dudak bükülmesi beliriyor, ardından da kuyruğuna takılmış koca bir offff geliyor. Sadece geçim derdi olan değil, olanı olmayanı, herkes mutsuz. Öteki, beriki artık toplumun ortak bir noktası var; mutsuzluk. Özellikle artık günümüzde toplumumuzda insanlar, mutsuz ve umutsuz; sabırsız, saldırgan, kavgacı, kapris ve anlayışsız, yapay ve yapmacık hal ve hareketler, hırs ve bencillik almış başını gidiyor.

Gerçek dostluklar yerine menfaat ve çıkar ilişkileri ön plana çıkmış. Güzelleşiyoruz, zenginleşiyoruz, güçleniyoruz deniyor denmesine de. Kime sorarsanız sorun, sahip olamayacağı hiçbir şey olmadığını söylüyor. Bu anlayışla önüne gelen, her şeye sahip olmaya da çalışıyor. TÜİK tarafından yayımlanan "İstatistiklerle Gençlik" verilerine göre, toplumun %16'sını oluşturan 15-24 yaş grubundaki yaklaşık 13 milyon oranındaki genç nüfusun %45'i mutsuz. TÜİK'in "Yaşam Memnuniyeti Anketi"ne göre ise mutsuz olduğunu beyan edenlerin oranı 2018 yılında bir önceki yıla göre %58'den %53'e geriledi. Araştırmaya göre erkeklerin %51'i, kadınların %43'ü mutsuz olduğunu ifade etti.Bu yüzden ölüyoruz ya da öldürmüyor muyuz? İyi niyetlerimizi tüketiyoruz. Fotoğraflarımızda yer alan yapay gülümsemeler, davranışlarımız, hareketlerimiz, hatta konuşmalarımız, dostluklarımız neden yapmacık ve yalan.

Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptırdığı araştırmanın sonuçlarına göre, Dünyanın en kızgın ve en mutsuz gençleri Türkiye'de Gallup'un açıkladığı 2019 Dünya Duygu Raporu'na göre Türkiye olumsuz duyguların tavan yaptığı ülkeler arasında yer alıyor. En sinirli toplumlar sıralamasında altıncı sırada bulunan Türkiye'de, "Sinirliyim" diyenlerin oranı %40 oldu. Türkiye en stresli ülkeler sıralamasında onuncu basamakta yer alırken, en çok olumsuz deneyimin yaşandığı dördüncü ülke konumunda Türkiye'de bu sorunların temelinde ekonomi var. Ekonomi iyi olursa ülkede bütün sorunları çözebilir, Onun için gündem bir an önce ekonomi olmalı bir an önce.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.