Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖZEL HASTANE-KALİTELİ HİZMET VE ETİK KURALLAR

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2018 13:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 20:24

Sağlık önemli ve her şeyin başı! Sağlık sektörü, elbette bir sektör ama, her şeyden önce "insan"ı temel alan, "insan eksenli" bir sektör. Yani, bu sektörde temel zihniyet, insanların müşteri olarak görülmesi değil, öncelikle "hastalıklarının tedavi" edilmesi, sağlık ve şifa dağıtılması zihniyeti olarak değerlendirilmeli. Ama bu durum vatandaş gözü ile Gaziantep'te birçok özel hastanede hasta maalesef bir müşteri olarak görülmektedir.

Herkes sağlık hizmeti almalı. Ama, en kalitelisini, en güzelini ve en insanca olacak şekilde almalı. Özel Hastaneler de bu hizmet portföyünde, kalite ve güzellik alanında rekabet ederek yer bulmalı. Ama özel hastanelerde rekabet başka alanlarda, etik kurallardan yoksun, birbirlerinin doktorlarına, kalifiye elamanlarına teklif götürme, fiyatlarda ve yoğun bakım hastası kapmaca gibi.

Yani kısaca, sağlıkta nicelik arttı nitelik battı.

Son günlerde hastane yangını ile gündeme gelen NCR hastanesi yönetim kurulu başkanı Ahmet Neccar, bir yazı yayınlamış ve demiş ki; Bazılarının bu durumu fırsata çevirip gerek doktorlarıma gerek çalışan sağlık personellerime teklifte bulunan etik kurallardan uzak kuruluşları da Allah'a havale ediyorum ve sektörde birlik olmamız gereken bu durumda doktorumla sözleşme yapan zihniyetleri de kınıyorum demiş. Okuyunca gülmemek elde değil. Sanki kendileri başka hastanelerin doktorlarına ve çalışanlarına teklif götürmemiş gibi. Hiç öteye gerek yok NCR'nin şimdiki başhekimi başka bir özel hastanede iken ona teklif götürüp sözleşme imzalamadınız mı ?

Yani demem o ki etik kurallar herkes için geçerli olmalı.

Özel hastaneler, eğer, insana hizmet ediyorsanız, insan sağlığına yönelik çalışmalar yapıyorsanız, öncelikle kurduğunuz kadronun sağlık sektörünün önemini bilen bir ekipten oluşması gerekir

İnsan asılsa, işlerinizi hasta, doktor ilişkilerini özümsemiş bir kadroya devretmeniz gerekir. Milyonlarca dolar verip, yüzlerce techizat alabilirsiniz. Muhteşem bir bina yapabilirsiniz. Hastanenizin her odasını pırıl pırıl, televizyonlu, cilalı görüntülerden oluşturabilirsiniz.Ama, eninde sonunda orada hizmet alacak olan, insandır. Ve o insana şifa vermek için göz nuru dökecek olan doktordur, hemşiredir, hasta bakıcıdır.. Belki de kapıda size güler yüzle, nezaketle karşılayıp işinizi kolaylaştıracak olan hostes'tir. Siz onları

Sağlık sektöründe zihniyet değişmeli özellikle bu sektörün önemini kavramış insanlarla işe başlamak gerekli

Sağlık hizmeti almak için hastaneye gelecek hastalara verilmesi gereken hizmetlerin ana unsuru bunlardır.

Sağlık sektörü özellikle özel hastaneler, öncelikle insana hizmet etme felsefesiyle algılanması gerekir. İnsana hizmet etme düsturu hastanenin önceliği olmalıdır.

İnsana hizmet eden, karşılığını alır. Hastane felsefesi, vatandaş hastalandığında en iyi hizmeti alabileceği bir kurum oluşturmak olmalıdır..

Hastaneden kaliteli hizmeti alan hastalar o hastaneyi her türlü yüceltirler. Hastane hastalarına müşteri olarak değil, bir yakını gibi davranırsa güven verir. Yoksa ticari kaygıyla çok para kazanalım, buraya gelen insanları soyup soğana çevirelim zihniyetiyle yapar ve onlara ticari meta gözüyle görürse hastaneler güdük kalırlar. Kazandık derken kaybederler.

Habire elaman değiştirir, kötü olaylarla gündeme gelir ve etik olmayan yollara başvururlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.