Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖZEL HASTANE REKLAM VE TANITIMLARI

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2019 16:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 02:27

Bir firma, reklam ve tanıtım yaparken heyecan duyar takip eder sonucunu almak ister. Peki yaptığınız reklamlarla vatandaşın sizinle aynı heyecanı paylaşmasını nasıl sağlayacaksınız? Özellikle Gaziantep'teki Özel Hastaneler'in bazı reklamları hem güldürüyor hem de etik açıdan düşündürüyor. Nedeni, A hastanesinin önünde B hastanesinin reklamı var.

Birbirlerinin gözüne sokarcasına başka hastanenin yanı başına reklam bayrakları koyarak rekabet ettiklerini sanıyorlar. Yani hastaneler vatandaştan çok birbirlerine nispet yaparak kendi kendilerine reklam yapıyorlar. Ve bunu kendilerince başarı addediyorlar. Performansa dayalı tanıtım ve pazarlama modellerini takip ederek sonuçları tahmin edebilme kabiliyeti neredeyse yok derecede .O yüzden vatandaşın Özel hastanelere karşı kafası karışık.

Tanıtım, firmanızı hizmetinizi ya da görüşünüzü şehre hatta bölgeye sunma oyunudur. Firma pazarlaması, sunduğunuz hizmet ve amaçladığınız hedef kitle hakkında tam bir değerlendirme içermek zorundadır.

Görsel reklam yapıyorsanız, yapılan işin tasarım sürecindeki işlevselliğinden tanıtıma kadar, her küçük gelişme firma lansmanında etkinliğinizi arttırmalıdır.

Özellikle, tasarımınız; yaratıcı, farklı, eksiksiz, ayırt edilebilir, ilgi çekici ve özgün olmalıdır

Birbirinizin binalarının yanına reklamlarınızı koyarak ve sağlıkta yasaklı kelimeleri kullanarak (ilk ve tek, öncesi ve sonrası} kin ve öfkeyi artırmaktan öteye gidemezsiniz.

Hedefleriniz potansiyelinize, sahip olduğunuz kaynaklara ve koşullarınıza uygun olması gerekir. Gerçekçi olduğunuz sürece uzun vadeli ve büyük hedefler belirleyebilirsiniz.

Sınırlı bütçe, insan gücü kısıtlamaları, vasat elaman, tek adam fikri, yeterince görünür olmayan marka varlığı ve şiddetli rekabet Gaziantep'teki özel hastanelerin başlıca sorunudur.

Tanıtımda görünüş her şeydir. Firmanın yaptığı hizmet olağan bile olsa, görünüşü dikkat çekici ve ilham verici olmalıdır. Tasarım esnasında hitap ettiğiniz hedef kitleye ve rekabet ettiğiniz firmalara bakın onlarla aynı şeyi yapmak sizi taklitçilikten öte vasat kılar. Özellik değil yarar sağlayan reklam başarılı reklamdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.