Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PARTİLERDE GRUPÇULUK

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2023 13:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:37

Gördüğüm kadarı ile partilerin merkezlerinde olduğu kadar il ve ilçe teşkilatlarında da en büyük sorun parti içi grupçuluk. Hatta il ve ilçelerde daha fazla. Herkes kendini öne çıkarma çabasında ben olmazsam olmaz modunda. İl ve ilçelerde birkaç değişmez isim oluyor zaten onlarda küçük olsun, benim olsun zihniyetinde.

Konuşurken mangalda kül bırakmaz ama iş yöneticiliğe gelince hiç kimse söylediğini yapmaz, yöneticiliğin hakkını vermez. Asıl olan partinin menfaati ve büyümesi ilkesi bir tarafa atılarak yerini kişisel hırslara bırakır. Yani parti büyük olsun, hepimizin olsun’ demezler.

Bizim memlekette particilik yapanlar partiler arasında rekabeti değil, aynı partinin içerisinde, sözde aynı davanın insanı olduklarından dem vuranları da böler. Onlar da bir süre sonra birbirlerine düşman olur. İl ve ilçelere bakıldığında bu manzara çok net görünür. Bir bakmışsınız parti başkanı ile aynı partinin belediye başkanı birbirine düşman veya milletvekili. Velhasılı böyle siyaset yapan başkanların vatandaşa ne faydası ola ki.

HASTANEDE MUAYENE OLMAK

Hastaneden randevu almak çok zor. Özel hastanelere gidemiyorsanız sizi süründüren bu sistemde mecburen bekliyorsunuz. Eğer haftalar sonra randevu alırsanız şanslısınız 10 dakikaya 5 kişi ayrılan muayene sırasında isim yazılan ekranda Türkçe ismi zor görüyorsunuz. Ve zannedersiniz ki sanki sığınmacıların hepsi hasta. Dikkat edin hasta olmayın. Ne diyeyim herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPARSA

Bu memleket onun bunun işine karışmaktan çok çekti.

İşte bu yüzden yıllardır her şey tersine gidiyor.

İşler hep yarım, hep eksik, hep sıkıntılı.

İşiniz dışında ahkam kesmeyi bırakın.

Gösterişi ve riyayı bırakın işinizi iyi yapın.

Herkes kendi işini yapsa ne olur.

Ortalık güllük gülistanlık ve gülen insanlar olur.

YERLİ MARKET DAHA PAHALIMI?

Hangi market pahalı hangi market ucuz diye araştıran soruşturan insanlar haline geldik. Bugün bir arkadaşla beraber gezerken dikkatimizi bazı ürünlerde yerel marketlerin fiyatının zincir marketlere göre daha pahalı olduğunu gördük. Vatandaş yerel marketlere ilgi gösterirken bu olmamalı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.