Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RAMAZAN AYI YAKLAŞIRKEN

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2019 13:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:48

Mübarek ramazan ayı insanlar arası birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun olarak yaşandığı bir aydır.

Bu ayda fakir fukaranın daha fazla gözetilerek doyurulması, yaralarının sarılması gerektiğini unutmamak gerekir.

Ramazan, sadelik ve paylaşım ayıdır. Ancak bu durum zamanımızda yerini aşırılık ve lükse bıraktı

Belediyeler ramazan etkinlikleri, Sivil Toplum Kuruluşları Ramazan bahanesi ile gösterişli sofralar kurmaya başladı. Bunların yerine ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapılsa gençlerin okumasına destek olunsa olmaz mı?

Ya ramazanda yiyecek ve içecek sektöründe fırsatçılık yapanlara ne demeli.

Makamlar, mevkiler, zenginlikler Allah'ın çeşitli sebeplerle insanlara nasip ettiği dünyalık ve çok ağır imtihanlardır. Yüce Allah bu makamları, insanlara mükafat olarak mı, azap olarak mı nasip etmiştir bilemeyiz. İnsanlar bu nasiple haksızlığa, hak gasbına sebep olmaz ve hayırlara vesile olabiliyorsa bu lütuftur. Ancak birilerinin hakkını yiyerek, zulmederek, kendilerine ve çevrelerine çıkar sağlamaya çalışıyorlar veya buna sebep oluyorlarsa, bu onlar için azap sebebidir. Ramazan ayının birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi temennisi ve bereketini hem sofralarımızda hem de kalplerimizde hissedeceğimiz bir Ramazan ayı geçirmemiz duası ile Ramazan ayımız mübarek olsun. Bütün insanlığa huzur getirsin, dertlerini kederlerini gidersin.

GÜNDEM EKONOMİ OLMALI

İnsanlık desen yok, yavrularımıza istismar, hayvanlara işkence, işsizlik, alım gücünün yetersizliği. Genç işsizlik %26'yı aştı, yüzde 14,7'yle son 10 yılın en yüksek işsizliği yaşanıyor, son 1 yılda 1 milyon 259 bin kişi daha işsiz kaldı, TÜİK verilerine göre 4 milyon 668 bin kişi resmen işsiz. İçimizi kanatan bu olaylara bir an önce el atılmalı. Yoksa gidişatımız gidişat değil. Gündem tamamen ekonomi olmalı.

DEVELER

Hoca bir gün vaaz için kürsüye çıkmış, "Elhamdülillahillezî deveye kanat vermedi" demiş ve kürsüden inmiş. Cemaat hep birbirlerine bakmışlar, hiç kimse hocanın ne demek istediğini anlayamamış. Birisi, "Hocam, biz bu dediğinden hiç bir şey anlamadık. Deveye kanat vermedi diye Allah'a hamd etmenin sebebi nedir?" diye sormuş. Hoca şu unutulmaz cevâbı vermiş : "Düşünsenize! Eğer Allah deveye kanat verseydi, herkesin damı başına yıkılmaz mıydı?".

GÜNÜN SÖZÜ

Şans, kader deyip kederlenmenin bir anlamı yok. Elindekileri elde edemeyenler var, şükret ve gayret et. Gayret et ki hayret edilesin. Unutma, görebiliyorsan dokunabiliyorsan, sevebiliyorsan yürüyebiliyorsan nefes alıyorsan iyi dostlar edinmeye bak ve hiç bir şeye üzülme.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.