Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

REKLAM TOTEMLERİ TEHLİKE SAÇIYOR

Yazının Giriş Tarihi:
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2023 09:57

Gaziantep Havaalanı'nın dan Gaziantep'e gelirken, Gaziantep Üniversitesi'nden Kilis tarafına giderken, Nizip'ten Gaziantep'e gelirken anayol kenarlarına gelişigüzel yerleştirilen dev reklam tabelaları, totemler görüntü kirliliği yanında, sürücüler için de büyük tehlike oluşturuyor.

Havaalanı'ndan kente gelenlerin ilk gördüğü yol kenarında sağlı sollu dizilmiş reklam totemlerin dikkat dağıtıcı en önemlisi de güvenli sürüş için risk unsuru oluşturduğudur.

Çünkü hiçbiri yol standardına ve yönetmenliğe uygun değil.

Ana yol üzerinde gelişigüzel yerleştirilen reklam totemleri, hem çevre estetiğini bozuyor hem de kanuni ölçülerde değil.

Yol kenarındaki devasa reklam totemlerinin neredeyse tamamı çift taraflı, hem gidiş hem de dönüş yolundan görülüyor.

Ha bire yol kenarlarına gelişi güzel reklam totemleri yerleştiriliyor. Büyük şehir Belediyesi sorumluluğunda olan bu durumun derhal önüne geçilmesi gerek.

Artık ana yollardaki reklam tabelaları can güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Hem şehir içerisinde hem de ana yollarda olan bu tarz reklamlara artık birilerinin dur demesi gerekiyor Şehir merkezleri ile ilçe merkezlerinde bulunan refüjlerin içerisinde dahi sürekli değişen reklam totemleri var.

Büyük şehir Belediyesi bir an önce bu konuda kritik kararlar almalı ve reklam totemleri daha güvenilir ve yönetmenliklere uygun olarak yapılmasını sağlamalıdır.

Reklam totemleri konusunda bu düzensizlik böyle devam etmemelidir.

Reklam tabelaları ve totemler yolun çok yakınında yönetmenliklere uygun değil bunlara böyle nasıl izin verilir anlamış değilim.

Her an için yoldan çıkan bir aracın bu tabelalara çarpma olasılığı ve totemlerin yola devrilmesi olasılığı çok yüksek.

Bu reklam tabelalarının ve totemlerin belli bir standardı var.

Trafik bir bütün olarak düşünülmeli, turizme, günlük hayata, hava kirliliğine, çevreye ve bunun gibi birçok faktöre olan etkileri değerlendirilmelidir.

Bunların bazılarının da binaların çatılarında olması da ayrı bir tehlike. Hele hele iş yerlerinin önlerinde 15-20 metre uzunluğunda reklam totemleri, ışıklı ışıksız levhalar konması gerçekten büyük tehlike saçıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.