Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SAĞLIK SEKTÖRÜ ZORA GİRİYOR

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2019 12:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:01

Birçok özel hastane, gittikçe artan döviz fiyatları yüzünden maliyetleri karşılayamaz, personel maaşlarını ödeyemez hale geldi. SUT fiyatlarının artmamasından dolayı da arada oluşan farkı vatandaşa yansıtmak zorunda kalan özel sağlık sektörü, daha az personelle hizmet vermek zorunda kalıyor. Özel sağlık kuruluşları hasta yükünü kaldıramıyor ve yeni çıkan teknolojiye yatırım yapamıyor.

STK'LAR SORUMLULUK ALMALI

Bizler memlekette yapılan olumlu faaliyetleri takdir etmeli, topluma zarar veren yanlış uygulamaları, olması gerekenleri, sıkıntıları ve meseleleri de gündeme getirip dillendirmeliyiz. Özellikle Sivil Toplum Kuruluşları, odalar, dernekler, gazeteciler vs. Memleketin sorunlarını dile getirmekten çekinmemeli, hatta memleket meselelerinde sorumluluk üstlenmelidir.

FISTIK TABAN FİYATI

Yöremizde en büyük sıkıntılardan biride erken açıklanmayan fıstık fiyatı. Çünkü erken açıklanmayan fıstık taban fiyatı çoğu zaman tüccarların malı ucuza kapatmasına ve sonradan fiyat artışına sebep olmaktadır.. Neden hiç bir oda, kişi ve ilgili kuruluşlar bu konuyu dillendirmiyor. Fıstık toplama ücretinden önce üreticinin mağdur edilmemesi için fıstık taban fiyatının gündeme gelmesi ve dile getirilmesi lazım.

SEBZE HALİ ESNAFI SIKINTILI

Memleketimizde yaşayan ve meyve sebze işi ile uğraşan Suriyeli vatandaşlar bulundukları yerin sebze halinden mal almıyor. Sabah erken memlekete giren kamyonlar Suriyeli esnaflara meyve sebze indiriyor. Küçük kamyonetler Suriyeli esnafa servis yapıyor. Sebze hali esnafı iş yapamıyor. Yani demem o ki haksız bir rekabet var. Bence yakında bu uygulama fıstık haline yansırsa kimse şaşırmasın. Fıstık İşi'de hal dışına sarkar fıstık hali devre dışı kalabilir.

YAŞANABİLİR KENTLERDE 33 SIRAYA GERİLEDİK

Forbes Dergisi'nin "İş Yapmak ve Yaşamak için En İyi Kentler" araştırmasında Gaziantep 46,55 genel puan endeksi ile 81 il içerisinden 33'üncü sırada yer aldı. Araştırma beşeri sermaye ve yaşanabilirlik, marka becerisi ve yenilikçilik, ticaret becerisi ve üretim potansiyeli, erişilebilirlik gibi kriterler dikkate alınarak yapıldı. Gaziantep'te kişi başına düşen gelir, ihracata göre çok düşük. Gaziantep, kişi başı ihracat miktarına göre Türkiye'de 6'ıncı sırada olmasına karşın kişi başı gelire bakıldığında 40 ve 50'inci sıralar arasında yer alıyor.

FIRSATÇILIK

Fırsatçılık, yediden yetmişe, erkekten kadına, hiç fark etmiyor artık genlerimize işlemiş hepimizin.

Her türlü olayı, kendi menfaatimize yönelik bir fırsatçılık anlayışı içerisinde değerlendirmeye büyük özen gösteren bir toplum olmuşuz. Bir fırsat çıkmasın hemen üşüşüp, boşluklardan yararlanır, işleri kılıfına uydururuz.

Ne yazık ki bu topraklarda kurnazlık, hinoğlu hinlik, fırsatçılık yani kötülüğün tüm türleri egemen. Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler. Terazi var tartı var. Toprağın altı var hesap var ölüm var

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.