Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEÇİM BİTTİ AMA

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2018 14:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:43

Seçimler bitti.. Seçimlerde seçmenler, beğendikleri partilere oylarını vererek iktidara gelmesini veya oy vermeyerek muhalefette kalmasını sağlarlar. Seçim sonucu netleşti.

Vatandaş Başkan olarak Recep Tayip Erdoğan'ı seçti.

Partiye blans ayarı yaptı.

Herkesin, halkın iradesine saygı duyması gerekir.

Bizler oy kullanarak vatandaşlık görevini yaptıktan sonra, kendi işinin gücünün başına, günlük hayatına dönüyoruz. Aslında olması gereken budur. Demokratik gelenekleri yerine oturmuş toplumlarda, mekanizma böyle işler.

Demokrasinin kuralı budur.

Particilik, seçimden sonra bitmeli. Parti yüzünden olan hizipleşmeler ülkeye bir şey kazandırmaz.

Her konuya, hatta memleket meselelerine bile hizipleşme ile bakıldığında, asgari müşterekler ortadan kalkar. Aklın olmadığı yerde, fikirde olmaz. İnsanlar arasında gerilim o safhaya gelir ki, toplumsal olaylar olur, istenmeyen durumlar meydana gelir.

Bunun örneklerini çok kere yaşamadık mı..

Hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. Bu memleketin gök kubbesinin altında, aynı havayı kokluyor, aynı suyu içiyoruz. Kültürümüz, değerlerimiz, dilimiz, dinimiz bir.

Niye birbirimize hasım olup, birbirimizin kuyusunu kazıyoruz?

Aynı ananın evlatları, aynı köyün gençleri, aynı mahallenin çocukları çoğu zaman particilik yüzünden birbirine düşmektedir. Bizler particiliği seçimler sırasında, seçim zamanında ve sandık başında yaparak bitirmeliyiz. Beğenmediğimiz partiye oy vermeyerek onu zayıflatalım. Sandıkta oyumuzu kullandıktan sonra, parti hizipçiliğini bırakmamız lazım.

Kötü olanı nasıl iyi yaparız, onu konuşalım. Bir birimizi kırıp, hizip yaratmayalım. Bizler ayrılığa düştükçe, birbirimizle boşuna tartışarak vakit kaybettikçe, ülke ve memleket zarar görür.. Bence artık seçim bitmiştir bizler tercihimizi sandık başında yaptık. Bundan sonra neler yapılabilinir onu tartışmak gerekir. Vatandaş, iş, aş ve icraat bekliyor.

22 haziranda,24 Haziranda yapılacak seçimlerden sonra ülkeye, sihirli değnek değecek diye bir şey yok diye yazmıştım. Beklentimiz odur ki, seçim, başta ekonomi olmak üzere, işsizliğe, teröre, çözülmeye, tahribata en kesif, en kat'i ve en keskin cevabı versin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.