Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEÇİM HAVASINA GİRİYORUZ

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2022 13:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:26

Zamanında da yapılsa erkende olsa sanki seçim havası var.

Siyasilerin en çok yaptığı yanlış, geçmişten ders alıp ileriye gitmemek. Sadece eş dost akraba ve etraflarındaki bir avuç menfaat güruhunun sözleri ile hareket etmek. Ama bu sefer işleri zor. Herkesin derdi ekonomi. Yıkımın kolay, inşa etmenin zor olduğu, kaybetmenin basit kazanmanın zor olduğu, hassas bir dönemdeyiz. Şimdi den ülke siyaseti bir acayip yalan rüzgarına döndü.Yalanın, siyasetçi diliyle pıtrak (ot) gibi çoğalacağı, bereketli bir döneme giriyoruz.

HERŞEY SIRADANLAŞIYOR

Kötülüğün sıradan olduğu bu coğrafyada. Hergün başka bir pisliği, hergün birinin iğrençliğini okuyoruz… Siyasetin içine girmiş kirli yüzleri, Dallas dizisini geçmiş olayları gördükçe memleket sanki koca bir pislik rafinerisi. Bu ülke bu kadar pisliğe nasıl battı. İşin en kötü yanı ahlaksızlığın, çirkefliğin ve yüzsüzlüklerin kanıksanması ve sıradanlaşması. İnşallah üzerimizdeki kara bulutlar dağılır. Ve ülkeye huzur gelir.

SOSYAL MEDYACILAR

Her gün birkaç kişi ile sosyal medyada sırıtan bir fotoğraf görmek mümkün. Memlekette iş yapacak kişiler fotoğraflar ve sloganlar üzerinden konuşuyor, tribünlere oynuyor. Sonuçta sosyal medyada foto, sloğan ve kuru gürültü var icraat yok. çalışma yok, memleketin sorunlarını çözme, giderme yok. Yakında ak koyun kara koyun meydana çıkar.

Her şeyin bir zamanı olduğu gibi, her zamanın da bir bedeli bir saati günü ve zamanı var. Sorumluluğunu almayacağınız yanlışlar yapmayın çark tersine dönebilir. Yarın kimin ne olacağı belli olmaz. Her şeyi bildiğini zanneden, gururlu kibir abidelerine sözüm Mevla görelim neyler, terazi var tartı var

GÜNDEM GEÇİM AMA

Sabah akşam tv ekranlarında siyasi demeçleri dinlemekten vatandaşa gına geldi. İşsizlik, geçim sıkıntısı herşeyin önüne geçti. Taciz, tecavüz, hırsızlık gibi olaylar gün geçtikçe artıyor. Maddi problemler yüzünden intiharlar başladı Belkide daha fazla yaşanacak. İçimizi kanatan bu olaylara bir an önce el atılmalı. Eskiden ne derlerdi, İnsanları sigara öldürmez, virüs öldürmez. Ağır yaşam koşulları hayat pahalılığı ve bunların getirdiği psikoloji öldürür.

Memlekette işlerde kafalarda karıştı. Üstada memlekette at izi it izine karıştı vaziyet nasıl diye sorduklarında üstad; Memlekette vaziyet şöyledir böyledir diyorlar ben de diyorum ki sen yine de yaşa yaşa gör temaşa.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.