Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEÇİMLER

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2023 14:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:19

Türkiye'de siyasetin dinamikleri değişmezse, ülkenin geleceği de yok. Eğitimin bittiği, cahilin cesaretlendiği bir zamanda Türkiye'de siyaset parası olanların hobisi durumunda. Çünkü siyaset çok maliyetli. Eskiden seçim kazanmak için, inançlı gönüllüler ordusu gerekli idi ve eskiden para ile para kazanılırdı. Şimdi ise para harcamayan seçim kazanamaz tezi ağırlık kazandı. Yani seçim kazanmak için geçerli akçe para. Halbuki her partiden milletvekili olmak isteyen pırıl pırıl insanlar var.

Siyasette hep aynı isimler, denenmiş ve başarılı olamamış politikalar. İşte bu memleketin sorunu bu!! Siyasette bir seçim kazanan hizmetten çok gözünü başka şeylere dikiyor. Belediye başkanı milletvekilliğine, küçük koltukta oturan büyük koltuğa göz dikiyor. Kendi memleketine bişey kazandıramayanlar kendilerine kazandırıyor. Ve çoğu siyaseti meslek, milletin parasını malı edinmeye başlıyor. Öyle sosyal medyada görünmeler, poz vermeler ve kuru sıkı atmalar artık tutmuyor şimdi herkes herkesin güç ve becerisini çok iyi biliyor.

Siyaset yerelde şekillenecek gibi. Seçim genelde ve yerelde partilerin değil halkın sevdiği, saydığı ve değer verdiği siyasetçilerin ön planda olacağı anlaşılıyor. Siyasetin özü yerelde ama ne yazık ki yörede milletvekilleri ve belediye başkanlarına karşı çokta olumlu sözler yok. Vatandaşın yerel siyasetçilerden istediği şey kibir siyasetini terk etmeleri ve millet karşısında mütevazı ve hizmet eden olmaları. Vatandaşın yerel siyasetçilerden talep ettiği tarz bu. Ama bizim siyasetçilerde bu tarz var mı yokmu vatandaş biliyor

Yaşam, hiçbir zaman bize “en iyi seçimi” hediye etmez. Bu seçimi biz yaparız. En iyiyi kendimiz için biz buluruz. Yaşamda olduğu gibi siyasette de seçimlerimiz önemlidir. Kendimiz ve memleketimiz için. Ve her zaman bir ihtimal daha vardır istediklerine ulaşabilmek, istemediklerinden vazgeçebilmek için. Seçim senin. Ya gerçeği seçersin, yada şikayet etmez kabullenmeyi tercih edersin.

Şaka maka seçime bir hafta kaldı

Bu saatten sonra yapılanlar boş. Vatandaş kararını verdi. Umarım herşey çok iyi gider ve sonunda hepimiz için en hayırlısı neyse o olur… Kazanan TÜRKİYE olur…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.