Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SİYASETTE HERŞEY OLABİLİR

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2020 13:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:36

Yerel seçim var mı yok mu bilinmez ama konuşulmaya başlanması bile ortalığı hareketlendi. En çokta TWİTTER ve FACEBOOK siyasetçilerini.

Teknolojinin gelişmesi kullanımı artırdı. Önceden sosyal medya dediğimiz kavram sadece bilgisayar üzerinden kullanılabiliniyordu ancak şimdi hemen hemen herkeste akıllı cep telefonu var buradan sosyal medyaya rahatlıkla ulaşabiliyor. Ve seçim dönemlerinde görmeye alıştığımız siyasilerin mahalle ve vatandaşları dolaşarak seçmenlerle kucaklaşması devri yavaş yavaş kapanıyor. Yakında selamlaşma hal hatır sorma sosyal medya üzerinden olacak.

Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in; “Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir.” sözleriyle ifade ettiği söylem ülkemiz siyasetinin içinde bulunduğu durumu gözler önüne sermesi açısından çok önemli bir tespit ama artık siyasette saatlerin hatta dakikaların önemli olduğu bir dönem içindeyiz. Çünkü bir bakıyorsunuz olmaz dedikleriniz oluyor, bu olmaz imkansız dediklerimiz gerçekleşiyor. Şu bir gerçek, memlekette siyaset yazarken, siyaset konuşurken temkinli olmak lazım.

GÜNÜMÜZ İNSANI

Günümüz bazı insanları çoğu zaman, dedikodu yapar ve tıka basa yer. Günü kurtarmaktan başka derdi olmaz, Hep yanlış benlik algısına sahiptirler. Saygı olmaz işi gücü dedikodu ağız dalaşı ve iftira olur. Herkes işine gücüne bakmalı. Unutulmamalıdır ki Aç gözlülük, görgüsüzlük, sahtekarlık, kul hakkı yeme, dedikodu, makama ve maddiyata düşkünlükte insanın sonunu getirir.

Kiminle konuşsanız, kime nasılsın diye sorsanız önce ufak bir dudak bükülmesi beliriyor, ardından canım sıkılıyor, moralim bozuk sözlerini duyuyorsunuz hatta depresyondayım diyenler var. İnsanlar gittikçe kendilerini zor koşullar içinde buluyorlar. Şehirlerde yaşayan her fert bu kelimelerden en az birini her gün kullanıyor. Kariyerlisi kariyersizi, geçim derdi olanı olmayanı, herkes mutsuz. Öteki, beriki artık toplumun ortak bir noktası var; Mutsuzluk.

KAÇAKLAR ÜZERİNE

Sigaraya ve içkiye zam yapmakla kaçak sigara ve kaçak satışlarında daha fazla artış oluyor. Aslında bu zamlar başka sakıncalar doğurmakta ve en nihayetinde kaçak içkiyi merdiven altı üretimini teşvik etmektedir. Zamlar neticesinde insanlar kaçak sigaraya ve içkiye yöneliyor ülke her sektörde zarar ediyor ve yüzlerce insan ölüyor. İnsanlar yapma sigara ve içkilere döndü kendileri yapıyorlar. Deyim yerindeyse kimyager oldular, kimya mühendisi oldular. Diplomasız mühendisler içki yapmaya kalkarsa ölümlerde kaçınılmaz olur. Hatta kendi yapıp tüketen dışında bazı restoranlarda dahi kaçak yapılıp satıldığından söz ediliyor. Kaçak üretim ve dağıtım yaygınlaşıyor. Memlekette her şey kaçak üzere kurulu, sağlık ve vicdanlar hiçe sayılarak. Kaçak içki, sigara, kaçak et kesimi uyuşturucu, tefecilik, haksız kazanç elde etmek, aldatmak, fırsatçılık yapmak ve kul hakkı yemek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.