Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SONA DOĞRU

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2017 14:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:28

Lig marotonunun son haftasına giriyoruz. Daha doğrusu ilk devrenin son maçlarına.. Maalesef Süper ligde takımımız yok. TFF 1.ci liginde 2 takımımızla mücadele ediyoruz. Yaşam ve kümede kalma mücadelesi veriyoruz. Süper lig için mücadele eden Gazişehir FK lige iyi başlamamasına rağmen, özellikle Erkan hocanın işbaşına gelmesi ile toparlanarak bugüne kadar ki süreçte aldığı sonuçlarla, ilk 6 içerisinde olacağının sinyallerini verdi. Tabii sadece iyi takım olunarak iş bitmiyor.. Arkanıza ve yanınıza taraftarı alamazsanız bir hiçsiniz.. Oyuncuyu motive etmekte ve ateşlemekte güçlük çekersiniz.. Bu yönde eksiklik hisseden Gazişehir FK'nın ikinci devrede de en büyük sıkıntısı bu olacaktır.

Geçen yıl süper ligden düşen Gaziantepspor için de aynı şeyler söz konusu. Fakat yönetimsel bazdaki hatalar sadece ekonomik zorluk getirmekle kalmamış, transfer yasağı ve puan silmeyi de beraberinde getirmiştir.. Huzeyfe Başkan yönetimindeki Gaziantepspor'un çok maddi zenginliğe sahip olmasa da manevi taraftar desteği olarak Gazişehir FK dan fersah fersah önde olduğu da görünen bir gerçektir.. Sezona alt yapı oyuncuları ile zorunlu olarak başlayan Gaziantepspor, Faik hoca ile toparlanma sürecine girmiş, sportif direktörlüğe getirilen Abdülkadir Bakırdöven ile çıkışa geçmiştir. Avrupa TÜFAD başkanlığı gibi görevi üstlenen Abdülkadir hoca, profesyonel hakemlik geçmişi ve vizyoner kişiliği ile Gaziantepspor 'un kamuoyuna açılan yüzü olmuştur. Avrupa liglerine özellikle Türk genç oyuncu portföyüne sahip olması ve geniş bir spor camiasına mensup olması, sadece Gaziantepspor'a değil Gazişehir'le birlikle milli takımlarımıza da faydalı olacaktır. Nitekim göreve gelir gelmez itibar kaybedilen bir dönemde maçlar için gidilen yerlerde takımın TÜFAD vb STK’lar tarafından ziyaret edilmesini, marka değerinin yükselmesinin göstergesi olarak değerlendirmek gerekir.

Avrupa’nın önemli kondisyonerini bedelsiz telefonla getirebiliyorsanız, marka değeriniz var demektir.. Ancak kulüpler hamaset duygularının tatmin edildiği yer değildir. Koskoca takıma geçmişine binayen yetersiz diplomalı hoca getirmek var olanları da geri planda tutmak iş bilmezliktir. Kurumsallaşmayınca başarı hayaldir. Sona doğru giderken karamsarlıkla değil, önünü görerek yol almak gerekir..

Saman Alevi gibi parlayacağına kor olarak ,kal... Daha makbule geçer... Son hafta Gaziantepspor Giresun deplasmanında, Gazişehir FK evinde Ç.Rizespor'la oynuyor.. Tek yol kazanmak...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.