Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SORUNLAR BİRLEŞTİRMİYOR AYRIŞTIRIYOR

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2021 16:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 02:10

Bu kadar ağır sorunlar altında yaşarken ve üzerimizde sürekli kara bulutlar dolaşırken yaşanan onlarca acıdan daha kötüsü acının toplumu birleştireceğine daha da bölmesidir!

Artık her acı bizi daha fazla bölüyor, daha fazla birbirimizden uzaklaştırıyor. Birbirimize daha fazla şüpheyle ne nefretle bakıyoruz.

Hiç bir ayrım yapmadan, yardım, kardeşlik gibi değerlere sarılmak gerekirken mensubu bulunduğumuz bir siyasi partiye ya da düşünceye sarılarak yolumuzu seçiyoruz.

Öyle bir hale gelmişiz ki her olayda bizden görmediğimiz tarafı suçlayarak hesap sormaya çalışıyoruz.

Aslında hesap falan sorduğumuz da yok.. Sadece arkasına takılıp gittiğimiz siyasilerin, düşüncelerin duvardaki birer taşlarından ibaretiz. Öyle olmaya da devam ediyoruz.

ÖZGÜRLÜK

Bu süreç bir kez daha gösterdi ki vatandaşın en temel ihtiyacı özgürlük.

Ve yine en temel ihtiyaçlarından biri ücretsiz sağlık ve eğitim. Vatandaşın sağlığı ve eğitimi devletin sosyal yükümlülükleri arasındadır. Sağlık kurumları ve okullar kar amacı gütmeyen statüde olmalı ve çalışmalıdır. İnsanı sadece ticari meta olarak görmemeli sağlık ve eğitim özel sektörün insafına bırakılmamalıdır.

Kendini memleketin sahibi gibi gösteren bozuk aynaları icat edenlere; Dünyanın merkezinde biz varız, dünya bizim etrafımızda dönmektedir. Birkaç zaman sonra, bu konu veya olay önemini kaybeder, bizde bu hayatın içinde kıvırır gideriz diye düşünmeyin.

GERÇEK KAHRAMANLAR

Zor zamanlar, kimin gerçek, kimin sahte olduğunu ortaya çıkarır. Unutmayın, vatandaş gerçek insanları bu zor zamanlar sayesinde tanır ve unutmaz

Namaz camiden çıkınca

Hac Mekke’den dönünce

Oruç Ramazan bitince başlar ....Necip Fazıl Kısakürek  

Evlerde de olsak, sevdiklerimize sarılamasakta, ramazan bitti her şey gibi, ömür gibi. Allah hayırlı ömür versin nice ramazanlar, bayramlar görelim.Her günleri ramazan olan insanları unutmamak dileği Cemil Meriç der ki; “Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur.

Kaybettiklerimize rağmen, dünyanın acımasızlığına ve vurdumduymazlığına rağmen.

Koşullar ne olursa olsun kötülükle mücadeleyi terk etmeyen bir geçmişimiz var. geleceğimiz de öyle olacak. Umudum var iyilik kazanacak.

GÜNÜN SÖZÜ

Hastalıktan ötürü gözleri kapanmış olan bir adam, halk şairi Seyrani'ye: Bende dünyayı görecek göz mü kaldı? diye şikayette bulununca, söz eri Seyrani: Hiç üzülme dostum demiş. Zaten dünyada da bakılacak surat kalmadı.

NORMALLEŞME

Tam kapanmadan kısmi kapanmaya geçiyoruz. Adı normalleşme AVM açık! Ama küçük esnaf kapalı! Bu süreçte olan hep küçük esnafa oldu. İlginç olanı Ülkede eğitimsiz durulabiliyor, kafesiz, sinemasız, spor salonsuz durulabiliyor ama AVM'siz durulamıyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.