Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2019 14:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:40

Vatandaşların istek ve şikayetlerini ciddiye alan, yönetim sürecine katılmalarına imkan sağlayan belediye, vatandaşların hayat standartlarının yükselmesine ve dolayısıyla huzur ve sükun içerisinde yaşamalarına öncülük yapabilir.

Halkın ihtiyaçları ve beklentilerinin yanında gelecek vizyonunu oluşturmak, geliştirmek, halkın belediye ve kamu hizmetlerinden memnuniyet oranını yükseltmek için sosyal projelere ve sosyal hizmet politikalarına önem ve öncelik vermekle mümkün olabilir. Sosyal hizmetlerin merkezinde hiç kuşkusuz insan vardır. Sağlık, çevre, ulaşım, yerleşim, eğitim, kültür, spor ve sanat gibi konulardaki ihtiyaçları giderilerek refaha kavuşturulmuş insan; yaşadığı kenti, kendi çapında bir cennete dönüşmesine katkı sağlayabilir.

MASKELİ HAYAT

Maskesiz, doğal, açık, net, şeffaf, dürüst, kalbi örümcek ağları ile kaplanmamış, sevgi dolu, vicdan sahibi, merhametli insanları arıyoruz.

Önceliği menfaat olan, haksız kazanç derdine düşmüş, dedikodu yapan ve tıka basa yiyen, günü kurtarmaktan başka derdi olmayan, yanlış benlik algısına sahip çevresindekileri hiçe sayan bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz.

Birbirine güvenmenin çok zor olduğu, her şeyin başında acaba bir beklenti yada menfaat mi var diye zaman, zaman korkuya kapıldığı bir toplumda yaşıyoruz

Bu toplumda bazı kişilerin tahrik ve teşviki ile yalancı, çıkarcı, ikiyüzlü, sinsi, samimiyetsiz ve içten pazarlıklı umut istismarcıların argümanları beğeni görüyor.

Ve o yüzdende iyilik, doğruluk silinip süpürülüyor.

Kendine ve inandığı değerlere dürüst davranmayanlar yüzünden insanlık yitiriliyor haksızlık ve münafıklar çoğalıyor.

NASIL YAŞIYORUZ

Şu hayatta yaptığımız en kötü şey başka insanların hayat standartlarına göre yaşamaya çalışmamız. Yaptığımız işin başkaları tarafından kabul görmesi veya beğenilmesi bizi mutlu eder ama hayatımızı veya modumuzu buna göre belirlemek uzun süreçte işkenceden başka bir şey değildir.

Bu hayat bizim ve hayatta olmanın en güzel yanı kendimiz olmamızdır. Hayatı bir kere yaşıyoruz o yüzden yanlışlarıyla doğrularıyla nasıl yaşayacağımıza bizim karar vermemiz lazım ENGELLİLER HAFTASI

Bu hafta engelliler haftası. Lütfen, engellileri gösteriş için yılda bir hatırlamayın. Tüm engeller aşılır, yeter ki gönlünüz, vicdanınız karakteriniz, merhametiniz engelli olmasın. Bir gün, bir hafta değil, yılın 365 günü farkında olmak gerekir. Hepimizin ve sosyal devlet olmanın gereği budur.

NİZİP GAZETECİLER CEMİYETİ DERNEĞİNDEN BÖLGEDE BİR İLK

Nizip Gazeteciler Cemiyeti derneği süreli bir yayın çıkarma çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Nizip Gazeteciler Cemiyeti derneğinin yayın organı Yörem, Hak, Hakikat ve Özgür düşünce sloganı ile yakında önce aylık sonra haftalık olarak yayın hayatına başlaması planlanmaktadır. Yörede ilk defa, geniş bir kesimi de kapsayacak olan Yörem yayın hayatına itina ile seçilmiş konu ve konuklardan oluşacak dopdolu bir içerikle başlayacak. Yöremin amacı yaşadığımız şehre ayna olmak, yörenin tanıtımına katkı sağlamak arşivlere, kütüphanelere, belleklere girmek ve kalıcı olmak. Yörede bir boşluğu dolduracak olan Yörem usta bir ekip tarafından yayına hazırlanıyor. Yakında okuyucularla buluşacak olan Yörem Sizlerin de desteği ile inşallah kente ayna olacak

TEBRİKLER NİZİP SPOR

Nizip spor zoru başardı. Şampiyonluğu Bal liği ile taçlandırdılar..

Başta Kulüp başkanı Hüseyin Yılmaz ve yönetimi olmak üzere emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. İnşallah çok daha büyük başarılarda görmek imkanı nasip olur. Nizip'e heyecan kattılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.