Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

STK’LAR NE İŞE YARIYORLAR

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2017 13:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:21

Gaziantep’te faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ciddi bir sayıya ulaştı. Yüzlerce dernek var. Hala kurulan ve kuruluş aşamasında olanları saymıyorum bile.

Tüm demokratik toplumların temeli olarak gösterilen ve yıllarca özellikle AB ve KOSGEB projeleri tarafından desteklenerek teşvik edilen STK’lar ve hemşeri dernekleri Gaziantep’te hatırı sayılır miktarda.

STK’ların amacı ne.

Bana göre toplum fertlerinin bireysel olarak duyuramayacakları seslerini topluluk olarak duyurmalarını sağlayan yegane yerlerdir diye biliriz..

Peki bu STK’lar ne iş yapar.. Seslerini nasıl duyuruyorlar. Ne işe yararlar. Şimdiye kadar neler yaptılar.. Gaziantep’in faydasına herhangi bir plan proje yapmışlar mı.

Ülkemizde 12 Eylül dönemi nedeniyle sürekli kuşku ile bakılan STK’lar bu kuşkuyu henüz giderememiştir. Bazı STK başkanları adeta koltuğa yapışmışlardır.. Koltuğa yapışmanın ne olduğunu bilirsiniz bazı insanlar koltuğa yapışmaya görsünler onlar sahip oldukları koltuktan kopamadıklarını bilakis yapıştığını hepimiz biliriz. Bazen koltuklarını kaybetmemek için son nefeslerine kadar her şeylerini verirler.. Yani ölümüne koltuk.

Koltuk neden bazı insanların bir taraflarına yapışır da, bir türlü bundan vazgeçmek bilmezler?

Gaziantep’te; Son yılarda özellikle ticari ve mesleki dernek oluşumlarının sayıları hızla arttı. Bunların, Gaziantep’te dişe dokunur bir faaliyetlerini görmedik. Sırça köşklerde oturup demeç vermekten ve sosyal medyada görünmekten başka.

Tüm meslek kuruluşları, Odalar, Lions dernekleri vs..

Bu ve birçok STK derneklerin faaliyetlerini basından ve yoğun olarak etkinlik paylaşımları için kullandıkları twitter’dan veya facebook tan takip ederiz.. Asıl faaliyetleri ramazandadır..

Yeğane faaliyetler bu ayda sıralanır..

Ramazan’da iftar yemekleri, Ramazandan sonra

Haftanın belirli bir günü sabah kahvaltıları,

Aylık akşam yemekleri,

Protokol ziyaretleri,

Bayramlar’da huzurevi ve yetiştirme yurdu gezileri

Yurtdışı gezileri.

Arada göstermelik kamera karşısında yardımlar

Peki Gaziantep için ne yapıyorlar.. Duyan bilen varmı..

Çünkü bu tarz kuruluşların büyük bir kısmı hizmet ağını toplumdan yana kullanmaktansa kendi düşüncelerini topluma veya belirli çevrelere kabullendirmek için çaba harcayan kurumlar haline dönüşmüş durumdalar.

Ellerindeki gücü yine kendi çıkar gruplarına veya kendi düşünce yapısına uygun şahıs ve guruplara yardım amaçlı kullanmaktalar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.