Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞUNCU BUNCU

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2019 12:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:57

Nefret ve ayrıştırma yediğimiz ekmeğe, içtiğimiz suya bulaştı. Yok şuncu buncu, yamuk eğri, sapla saman, iyi ile kötü birbiriyle karıştırıldı. Kötü olanda tarafların giderek militanlaştığı, bağnazlaştığı, yaşın yanında kurununda yandığı zaman iklimindeyiz.

Bu kadar ağır sorunlar altında yaşarken ve üzerimizde sürekli kara bulutlar dolaşırken yaşanan onlarca acıdan daha kötüsü nedir biliyor musunuz?

Acının toplumu birleştireceğine daha da bölmesidir!

Artık her acı bizi daha fazla bölüyor, daha fazla birbirimizden uzaklaştırıyor. Öyle bir hale gelmişiz ki bir olay olduğunda, olay hakkında hiç bir bilgimiz olmadan anında karşı olduğumuz ve bizden görmediğimiz tarafı suçlayarak hesap sormaya çalışıyoruz. Şuncu buncu, o partili bu partili, eğri, büğrü diyerek, suçlu aramak yerine,ihtiyacımız olan birlik beraberliği sağlamak hepimizin görevidir.

HEMŞEHRİ DERNEKLERİ NE İŞ YAPAR-YAPMALI

Hemşehri derneği demek; Birkaç yataklı da olsa küçük bir misafirhanesi olmalı ve şehir dışından gelen hemşehrilerini ücretsiz, ya da cüzi bir meblağ karşılığında ağırlayabilmeli.

Hasta olana refakat, okul kaydı ya da başka bir iş için gelen hemşehrilere rehberlik hizmeti verebilmeli. Evlenen, sünnet olan, askere giden hemşehrilerine nakdi yardımda bulunabilmeli. Ramazan ayında, bayramlarda yoksul hemşehrilerini yalnız bırakmamalı, yaşadığı şehirdeki hemşehrilerinin haklarını gözetmek, öğrencilere burs vermek, fakir fukara olan hemşehrilerine iş, aş temin etmek, gerek sosyal açıdan gerekse siyasal açıdan sıkıntısı olan insanlara yardımcı olmaktır. Böyle yapan Hemşehri federasyonu, derneği varmı?

NUH KOCAASLAN'A HEMŞEHRİ İLGİSİ

Karkamış Eski Belediye Başkanı ve Gaziantep Büyük şehir Belediye başdanışmanı Nuh Kocaslan'a hemşehrileri büyük ilgi gösteriyor. Karkamış ve civar mahallelerde yaşayan hemşehrilerimiz Gaziantep'te işi olanlar her gün yanımıza uğrayarak bizleri ziyaret ediyor, bizleri yalnız bırakmıyorlar. Biz adeta Büyük şehir bünyesinde bir Karkamış bürosu kurmuş gibi her gün hemşehrilerimizle birlikte oluyoruz. Sağ olsun Büyük Şehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin hanımefendi bizlere büyük destek veriyor. Birlik ve beraberlik içerisinde ilk gün ki aşkla memleketimize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz diyen Nuh Kocaaslan Karkamış'a yapılması gerekenleri zaten biliyoruz ve yapıyoruz. Hemşehrilerimizin yoğun ilgisi bizleri memnun ediyor. Bizler başarıyı hemşehrilerimizin gönüllerinde buluyoruz. Belediye işi gönül işidir. Memleketimize, hemşehrilerimize olan muhabbetimiz, aşkımız bizleri daha güzel düşünmeye, daha iyi hizmet etmeye yöneltiyor.

CHP İLÇE BAŞKANI SORUNLARI SIRALADI

CHP İlçe başkanı Haluk Kahraman Nizip ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kahraman; Nizip ve Nizipliler yıllardır sorunların çözülmesini bekliyor. Nizipliler, memlekette meydanlar, parklar, dinlenme alanları, spor salonları görmek istiyor. Yıllardır kanayan yara olan Nizip çayı bir türlü düzelmedi Nizip çayı ile beraber Hancağız barajı kullanılamaz halde. Barak sulama kanalları atıl durumda. Çiftçi perişan. Şehir trafiğinde düzelme yok. Şehir gittikçe betonlaşıyor bu memlekette yaşayanlar yeşile hasret kaldı.

Mozaikler kentiyiz dünyanın göz bebeği Zeugma bizde olduğu halde şimdiye kadar tarihi ve turistik dokuyu koruma adına hiç bir şeyin yapılmadığı gibi Nizip'in turizmden pay alması engellendi. Nizipliler sokakları temiz, altyapısı güçlü, yeşil alanları fazla, park, otopark sorunu olmayan ve çeşitli kültür ,sanat, spor etkinliklerinin yapıldığı bir Nizip istiyor ve bunu fazlasıyla hak ediyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.