Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UMUT KAF DAĞININ ARDINDA

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2017 12:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:42

Bunca kötü gidişata rağmen, son iki maçta alınan 6 puanla umutlanmıştık. Rakipler de puan kaybedince Ligin dibinden de kurtulmuştuk. Haftalardır çakılı kalınan yerden ,bir maç da eksik olmasına rağmen psikolojik olarak rahatlamıştık. Üstelik de yönetimin sezon başından beri destek olmadıklarından dolayı sitem ettiği, şehrin yerel yöneticilerinin ve siyasi otoritenin de desteğini almışken, bu sonuç yakışmadı. Olmadı.Olmamalı idi..

Artık kümede kalma umudu Gaziantepspor için kaf dağının arkasında kaldı. Üst üste alınan deplasman galibiyetlerinden sonra, Gaziantep Arena da saha ve seyirci avantajı kullanılarak, A.Alanyaspor karşısında kazanmak demek düşme hattının üzerine çıkmak demek olacaktı. Lakin takım olarak oyuncular, durumun önemini anlayamamış olacaklar ki, Bülent hocanın taktiksel kadro hataları ile bireysel hatalar birleşince yenilgi de kaçınılmaz oldu. Sonuç keşke bununla kalsaydı. Hem ligde kalmak için çok büyük avantaj, hem de yeniden kazanılmaya başlanılan taraftar maalesef kaybedildi.

Cumartesi pırıl pırıl bir bahar günü olacakken, kara bir güne dönüştü. 90 dakika boyunca A.Alanyaspor karşısında hiç bir direniş ve varlık gösteremeyen Gaziantepspor için 3-2'lik mağlubiyet kaçınılmaz son oldu. Atılan 2 gol de, 3-0 dan sonra gevşeyen Alanyaspor'un rehavetinden geldi.

Bülent hoca, önceki haftalarda kazanan kadrosuna, Barış'ı dahil ederek maça başladı. Lakin forvet ve defans oyuncularının ağır ve yavaş olması, hızlı ve çevik Alanyaspor oyuncuları karşısında etkili olamadı.1-0 dan sonra Bülent hocanın skoru değiştirme adına yaptığı oyuncu değişikliği hamlesi de ters tepince skor kapanacağına daha da açıldı. Son dakikalar da gelen biri penaltıdan 2 gol skoru dengelemeye yetmedi.. Karamsarlıktan umuda dönen başarılı çıkış, çimlere gömüldü. Alanyaspor'un da hakkını vermek gerekir. Özellikle Saffet Susiç'in teknik adam olarak gelişi ile beraber müthiş bir çıkış yakaladılar. Devre arası transferleri de isabetli ve müthiş faydalı. Ligde ilk sezonları olmasına rağmen bocalamadan bu sezonu kurtardılar.

Bülent hocanın sezon ortası gelmesi, sezon başı yapılan transferlerin Ghilas dışında fos çıkması, laf olsun torba dolsun diye devre arası getirilen oyuncuların saman alevi gibi olması, en önemlisi de, Başkan Kızıl ve yönetiminin Şehirle barışık olmaması takımı bugünlere getirdi. Yoksa kritik haftalarda taraftarın alacağı maçlar olmadı değil .ama 30-35 bin kişilik Stat da birkaç bin kişiye oynamak da futbolcuyu motive etmesi beklenemezdi.. Kaldı erteleme maçı ile 8 maç ve 24 puan. herşey bitmiş değil ama bu görüntü ile zor değil, çok zor.. Kolay gelsin...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.