Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VATANDAŞ OYUNU SATMAZ

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2019 13:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:37

Hep duyar ve biliriz. Seçimler yaklaştıkça partiler seçmenin oyunu alabilmek için bazen farklı yöntemlere başvururlar. Bu yöntemlerin en çirkini, erzak, para, altın vs gibi yardımların dağıtılmasıdır. Vatandaşın iradesini, bazen tarihleri geçmiş ve insan onurunu inciten gıda malzemeleri, para, altın vs ile değiştirmeye kalkmak, utanılması gereken bir davranıştır. Siyasi partiler, adaylar insanların yoksulluğu üzerinden seçim propagandası yapmamalıdır. Siyasi partiler ve adaylar vatandaşlara yardım dağıtıp oy alacaklarını sanıyorlarsa aldanıyorlar. Çünkü vatandaş dağıtılan bu yardımların günü kurtarmak için olduğunu çok iyi biliyorlar. Temennim böyle bir olayın olmaması yönünde ama her şeye rağmen yine de bu tür yöntemlerin deneneceğini tahmin ediyorum ve diyorum ki vatandaş dağıtılan yardımları alsın ama oylarını hangi siyasi partiye ve adaya verecekse versin.

SİYASİ BİR ANALİZ

Siyaset cephesinde gördüğüm kadarı ile bol toplama, çıkarma içeren, kağıt üstünde bir seçim havası var. Tabi tüm hesaplar da parti ve adaylar açısından kazanmak üzerine. Ama bir o kadar da yanılgı olasılığıyla. Siyasetçilerin görmediği bir şey var. O da yerel seçimde genelin aksine birçok etkenin devreye girmesi. Büyük şehir belediye başkan adayı, ilçe belediye başkan adayları ya da belediye meclis üyeliği adayları gibi. Dolayısıyla da o listeye bakan seçmen, birisini kendisine yakın hissederse, ona oy verir. Listede hoş görünen bir isim seçmenin tercihini değiştirebilir. Yani parti geçişliliğinin çok daha kolay olduğu bir seçim. Dahası yerel seçimlerde insanlar ya kazanmasını istediği adaya ya da kazanmasını istemediğinin karşısındaki adaya oy veriyorlar. Öyle olunca da zaten birtakım ittifaklar tabanda kendiliğinden gelişiyor. Resmi ittifak olsun olmasın yerel seçimlerde ittifak tabanda her zaman kendiliğinden oluşur yani kağıt üzerinde değil tabanda ve gönüllerde yapılır. Halkın içinde olan dürüst ve iş yapar algısı olan adaylar yerel seçimde bir adım öne çıkacaklardır. Yerel seçimler hiçbir siyasi parti için çantada keklik değildir. Hele hele 2014 yerel ve 24 Haziran'da ki son sandık sonuçlarına bakarak alt alta yazıp toplama çıkarmalarla sonucu kestirmek bana göre hiç gerçekçi değil.

SOSYAL MEDYA

Doğru ve yerinde kullanıldığında çok etkili bir bilgi kaynağı olarak karşımıza çıkan(internet)sosyal medya, ne yazık ki bu konuda duyarlı olmayan insanların kaynağı ve doğruluğu belli olmayan her türlü bilgiyi paylaşma gayreti içine girmesi, sosyal medyada doğru bilgiyi bulmanın çok zor hale gelmesine neden olmaktadır. Sosyal medya adeta yalan ve sahtelik kokan bir ortama doğru gitmektedir.

Paylaşımların sistemli ve doğru kaynaklardan yapılmaması nedeniyle, doğru bilgiye ulaşmak gittikçe zorlaşmaktadır. Doğruluğu ve güvenirliği olmayan bilgiler özellikle sosyal medya platformlarında paylaşılarak önünü alamayacağımız bir bilgi kirliliğine neden oluyor. Özellikle seçim ortamına girildiği şu zamanda.

Herkes dünyayı, sanal alemden kurtarıyor gerçek dünyadan koptukça kopuyor.

Sosyal medyayı sadece kullanmak değil, doğru ve gerektiği şekilde kullanmak, yaşanması hiç de arzu edilmeyen durumları engellemek adına son derece gereklidir.

Şunu unutmamak gerekir. Sonsuz özgürlük, diye bir şey olmadığı akıldan çıkarılmamalıdır. Gerçek hayatta yanlış olan her şey, sanal olarak var olunan sosyal medyada da yanlıştır.

NİZİP'TE SAĞLIK ALLAHA EMANET

Nizip'te Devlet ve Özel Hastanede anjiyo ünitesinin bulunmamasının ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı ve Niziplilerin hatta Karkamış ilçesinin kalple ilgili acil durumlarda hayatta kalma ve gerekli müdahale konusunda sırf bu eksiklik nedeni ile büyük risk altında olduklarını tekrar yazmak zorundayım. Dün yine bir arkadaşımız apar topar Gaziantep'e gitmek zorunda kaldı hemde ambulans olmadan. Nizip'te bulunan tüm hastaneler sevk etmekten başka bir şey yapamıyorlar. Bu arada dikkat edin sağlığınıza, aman hasta olmayın. Sağlık önemli ve her şeyin başı! İnsan sağlığı çok pahalı, insan hayatı ise çok ucuz. Nizipliler artık genelde Gaziantep'e gidiyorlar özellikle kalp hastalıkları konusunda gidince de diğer bölümlere de görünüyorlar. Demem o ki Nizip'te sağlık Allah'a emanet...

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.