Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YENİ YIL

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2023 13:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:34

Bir yılı daha bitirdik.

Öyle ya da böyle, acısıyla, tatlısıyla bir yıl bitti. Biten yıl sizin için nasıl geçti, ancak siz bilirsiniz. Belki sıkıntılarla boğuştunuz. Belki sevindiniz. Belki üzüldünüz. Belki yeni bir işe girdiniz. Belki işiniz vardı yitirdiniz. Hastalandınız, belki sevdiklerinizi kaybettiniz.

Belki de bunların hepsini, birazını, daha fazlasını yaşadınız.

Bir şekilde oldu bitti işte. Zaman zaman fazla mı büyütüyoruz bu yeni yıl konusunu diye düşünüyorum Ne oluyor yani tarih değişince? Hastalar birden iyileşiyor mu? Acılar tatlıya dönüşüyor mu? Kayıplar geri mi geliyor? Olan borç, harç mı siliniyor? Yoksa isteklerimiz anında gerçekleşiyor mu..

Tabi ki hiçbiri değil 2022 ne ise, belkide 2023 de aynı olacak birçok kişi için Temennimiz hep iyi olsun kötülükler, sıkıntılar, hastalıklar geride kalsın. Yenilikler olmasa, yeni fırsatlar, yeni başlangıçlar olmasa, umut olmasa, nasıl geçer ki hayat?

Biz tabi ki istiyoruz insanların, arkadaşlarımızın, dostlarımızın hayattan beklentileri her ne ise 2023′de yakalasın dileklerini isteklerini. İş kurmak, aile kurmak şifa ise dilediğiniz, ya kendiniz, ya da bir sevdiğiniz için, tez zamanda bulsun sizi. Başarıysa aradığınız, gani gani alırsınız çalışmalarınızın karşılığını. Buna inanın siz, siz olun hatta bazen ümitler tükenmiş gibi görünse de zamana özen göstermeyi, her işin üstesinden gelebileceğinizi unutmayın.

Biten sene ile birlikte takvimden düşen yeni bir yaprak.

Değişen sadece takvimde ki yılların sayısı. Değişmeyen ise; biziz.

Yeni denen bu zamanda eskimeyin eksiltmeyin.

Hancı olmadığımız bu dünyada madem yolcuyuz o zaman çok dert etmemek lazım. Hayat dediğin ne ki, gelip geçiyor. Yaşarken de ölürken de Allah, bizleri kendisinden başka kimseye muhtaç etmesin. Zalime boyun eğdirmesin. Yanlışa "doğru" dedirtmesin.

GÜNÜN SÖZÜ

Özdemir Asaf demiş ki;
Hayattayken insanca yaşamayı unutmayın
Bir bakmışın saat üç
Bir bakmışsın saat hiç

Hayat ne geçmiş ve nede gelecektir. Tek hayat yaşadığın an, tek gerçek çektiğin nefes, her nefeste soluduğun ömründür. Gün dediğin aslında ömründür Hayırlı ömürler olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.