Eğitimde şiddette tepki

Gaziantep’te Dr. Sadık Ahmet İlkokulu'nda bir öğretmene yapılan saldırının ardından öğretmenler, okulda toplanarak olayı protesto etti. Eğitim camiası, eğitimde şiddet istemediklerini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 17:34
guncelgazete.com

Basın açıklamasında bulunan Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, “Biz eğitimciler olarak, birçok konuda eylem, etkinlik yapıyor ve sesimizi yükseltiyoruz. Bazen ekonomik, bazen toplumsal bazen de sosyal sorunlara dikkat çekiyoruz. Fakat bugün burada, adeta sıradan bir hal alan, eğitimciye şiddet mevzusunun ülkemiz için çok daha önemli bir sorun olduğunu ifade etmek, genelde eğitim çalışanlarını özelde öğretmenleri değersizleştiren, meslektaşlarımızın adeta hayatına kasteden saldırıları kınamak ve protesto etmek için toplandık. Ercan Kereci kardeşimiz eski bir velisi tarafından saldırıya uğramıştır. Bugün şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçiyor, gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için de şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıyor. Mağdur bazen sağlık çalışanı, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen de çocuk oluyor. Bütün yetkililere sesleniyoruz; Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur. Öğretmen felakete uğrarsa toplum felakete uğrar. Tüm yetkilileri ve halkımızı duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Toplumsal

kalkınma da çürüme de eğitimden geçmektedir. Hz. Ali “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum”  demiştir. Bizler, mum misali kendini tüketip etrafa aydınlık vermeye çalışan öğretmenler olarak, kimseden kırk yıl köle olmasını beklemiyoruz.”

“Bu bağlamda TBMM’de görüşülecek olan Öğretmenlik Meslek Kanununa Eğitimciye Yönelik Şiddeti önleyecek caydırıcı maddeler eklenmesi hususundaki talebimizi yeniliyor ve yetkililerden sadece eğitimcilerin değil tüm ülkenin menfaati için çözüm beklediğimiz bu hususta ivedi adım atmalarını talep ediyoruz. Bu vesileyle Öğretmenlik Meslek Kanununun yardımcı hizmetler sınıfından idari personele, memurlarımızdan şeflerimize, şube müdürlerimizden, teftiş çalışanlarına, ilçe müdürlerimizden, il müdür yardımcılarımıza, il müdürlerimizden bakanlık çalışanlarına kadar Eğitimcilerin tüm sorunlarını çözen, beklentilerini karşılayan, ihtiyaçlara cevap veren ve yüzleri güldüren bir kanun olarak çıkması dileği ve umuduyla açıklamamıza son verirken; Burada toplanmamızın sebebi menfur saldırıya maruz kalmış olan ERCAN KERECİ kardeşimize geçmiş olsun diyor, yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, Yetkililerden bu saldırıyı yapanın hak ettiği hukuki ve idari cezaya çarptırılmasını talep ediyoruz. Öğretmene yapılan şiddet topluma yapılmış demektir şuuruyla kamuoyunu da duyarlı davranmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.