NET KONUŞTU

Şehitkamil Belediye Başkanı Av. Umut Yılmaz, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hem seçim sürecini hem de yeni dönemdeki çalışma planlarını paylaşan Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 18:01
guncelgazete.com

Seçim sonrası yoğun bir tempoya girdiğini belirten Yılmaz, her gün 3 ev ve 2 esnaf ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. Seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Seçimi kazanabileceğime inanan 3-5 kişiden biriydim. Sonuçta belediyeyi önemli bir farkla aldık. Bu başarıyı AK Parti, MHP, HDP gibi tüm partilere borçluyum; Bütün partiler bana kucak açtı, evini açtı. Bugünlerde kimsenin derdi sağ-sol değil, ekonomik zorluklar var ve herkes buna odaklanmış durumda.  CHP mitinginde bozkurt işareti ile zafer işareti yapanların yan yana olduğunu gördüm" dedi. Yılmaz, ayrıca partizanlık ve kayırmacılık gibi uygulamaların kesinlikle olmayacağını vurguladı.

Yeni dönemdeki hedeflerinin, kentin ekonomik ve sosyal sorunlarına odaklanmak olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bana arada soruyorlar uçuk kaçık projeleriniz olacak mı diye. Bizim uçuk kaçık projelere zamanımız da yok paramız da yok. Ekonomi öyle bir halde ki öncelikle mevcut durumu iyileştirmeye çalışıyoruz.”

POLİS LOJMANLARI SİYASETE TAKILDI

Başkan Yılmaz, Gaziantep’te inşa edilen 623 adet polis lojmanının imza aşamasına gelmesine rağmen siyasetteki engellerle karşılaştıklarını açıkladı. Yılmaz, "Gaziantep’in güvenlik açığı ve polis eksikliği büyük bir sorun. Türkiye’nin en pahalı şehirlerinden biri olan Gaziantep’e hiçbir memur ya da polis gelmek istemiyor" dedi.

İçişleri Bakanlığı'na lojmanlar için imza atma talebiyle gittiklerini belirten Yılmaz, "Ancak randevu almakta zorlandık ve muhatap bulmakta güçlük çektik. En sonunda konunun büyükşehir belediyesi üzerinden çözüme kavuşturulması kararlaştırıldı," ifadelerini kullandı. Yılmaz, bu durumu "Polis lojmanları siyasete takıldı" sözleriyle özetledi ve sürecin hızlandırılmasını talep etti.

BAŞKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Önceki belediye yönetimine teşekkür eden Yılmaz, "Rıdvan Fadıloğlu ile sürekli görüşürüz. Onlar daha tecrübeli, bizi bir gün yemek yerken görürseniz hiç şaşırmayın" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun başarılı projelerine de değinen Yılmaz, "Kendisini tebrik ediyorum, ama beni onunla kıyaslamayın; o 15 yıldır başkan, ben daha yeniyim"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in çalışmalarını da takdirle karşıladığını belirten Yılmaz, "Fikir almayı seven biriyim. Önceki belediye başkanımızla görüşmeye ve tecrübelerinden faydalanmaya devam edeceğim," ifadelerini kullandı.

BU EKİPTEN HIRSIZLIK,YOLSUZLUK BEKLEMEYİN

Toplantıda, "Bu ekiple ilgili yolsuzluk ve hırsızlık bekleyen yanılır," diyen Yılmaz, şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerinin altını çizdi. Geçmiş yönetimden devraldığı mali durumu değerlendiren Yılmaz, 543 milyon liralık bir bütçe ile göreve başladığını belirtti. Yılmaz, "Bu dönemde garibanın yanında olmak istiyorum ve projelerimizle halkımıza hizmet edeceğiz," şeklinde konuştu.

İSİMLERİ YAŞATILACAK

Basın mensupları tarafından kazada yaralılara yardım etmek için duran ve hayatını kaybeden iki gazeteci Umut Yakup Tanrıöver ile Muhammed Abdulkadir Esen’in isimlerinin ölümsüzleştirilmesi istendi. Bu talep üzerine Başkan Yılmaz, yapımı tamamlanan bir parka iki gazetecinin isminin verileceğinin sözünü verdi.