Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GİBTÜ yeni bir başarıya daha imza attı

Uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Avrupa Dayanışma Programı Kalite Sertifikası Başarısı kazandı. GİBTÜ, Avrupa Dayanışma Programı çerçevesinde elde edilen bu başarı sayesinde öğrencilere ve akademik personellere yeni fırsatlar sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
GİBTÜ yeni bir başarıya daha imza attı

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Avrupa Dayanışma Programı kapsamında alınan kalite sertifikasıyla öğrencilerin, mevcut değişim programların yanı sıra gönüllülük ve staj hareketliliklerine de katılabileceğini ifade etti. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin öğrencilerine Avrupa özelinde yeni hareketlilik kapılarını araladığını belirten Rektör Demir, başarılı akreditasyon süreciyle kalite sertifikasyonu alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Uluslararası alanda çalışmalarını aralıksız sürdüren Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli bir başarıya imza attı. Üniversitenin Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğü tarafından başvurulan ve yürütülen Avrupa Dayanışma Programı (ESC50 QLA) Kalite Sertifikası başvurusu, değerlendirme sürecinde başvuran 75 kurum arasında “EV SAHİBİ VE DESTEKLEYEN” akreditasyonlarına sahip olmaya hak kazanarak büyük başarı elde etti. Bu başarı, üniversitenin Avrupa Birliği projelerine verdiği önemin ve uluslararası düzeyde yürüttüğü çalışmaların güçlü bir göstergesi oldu.

ÖĞRENCİLERE VE AKADEMİK PERSONELLERE YENİ FIRSATLAR

Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında Ulusal Ajans tarafından gerçekleştirilen akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan ve özellikle Erasmus programları çerçevesinde öğrenci ve personel hareketliliğini artırarak, GİBTÜ’nün uluslararası alandaki tanınırlığını güçlendirmesi bekleniyor.  Ulusal Ajans tarafından, GİBTÜ’ye Avrupa Dayanışma Programı projelerinde ev sahibi ve destekleyici olarak görev alma hakkı tanındı. GİBTÜ, Avrupa Dayanışma Programı çerçevesinde elde edilen bu başarı sayesinde öğrencilere ve akademik personellere yeni fırsatlar sunmayı amaçlamakta olup, bu projeler aracılığıyla hem akademik hem de kültürel kazanımlar sağlamayı hedefliyor.

Bu gelişme, GİBTÜ’nün uluslararası platformlarda daha etkin bir aktör haline gelmesine katkı sağlayacak. Özellikle Erasmus programları kapsamında öğrenci ve personel hareketliliğinin artırılması, GİBTÜ’nün uluslararası alandaki görünürlüğünü ve tanınırlığını önemli ölçüde artırmayı, bu süreç, üniversitenin uluslararası iş birlikleri ve akademik ağlarını genişletmesine olanak sağlayarak, global düzeydeki etkisini ve rekabetçi konumunu güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.