Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Celal Ersoy’a son görev

Geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını kaybeden Gaziantepli sanayici iş adamı Celal Ersoy sevenlerinin göz yaşları arasında ebediyete uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
Celal Ersoy’a son görev

Bahattin Nakiboğlu Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilen Celal Ersoy’un cenazesine siyaset, iş ve sanayi dünyasının yanı sıra eğitim dünyasının önde gelen isimleri katıldı. 

Gaziantep Sanayisinin öncü isimlerinden birisi olan Celal Ersoy geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti. Bahattin Nakiboğlu Camiinde düzenlenen cenaze töreninin ardından sevenlerinin göz yaşlarıyla ebediyete uğurlanan Celal Ersoy’un cenazesine sanayi, iş siyaset ve eğitim dünyasından çok sayıda isim katıldı.  Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’un eşi Celal Ersoy uzun süredir tedavi görüyordu. 1963 yılından bu yana Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının gelişmesi ve kalkınması yönünde önemli başarılara imza atan Celal Ersoy uzun yıllar GKV Yönetim Kurulu Başkanı olaraktan görev yapmıştı. 1963 yılında kayınpederi Cemil Alevli’nin önderliğinde kurulan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının gelişmesi ve uluslararası niteliklere kavuşturulması için kuruluşundan bu yana tam 61 yıldır aktif rol üstlenmiştir.  Celal Ersoy, Gaziantep Kolej Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olarak uzun yıllar görev almış, daha sonra Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı değerli eşi Nüket Ersoy ile birlikte yaşamlarını gelecek nesillerin iyi gelişmesinin ve ülke kalkınmasının tek yolu olduğuna inandıkları eğitime adamış, bundan dolayı da tüm mal varlıklarının Gaziantep Kolej Vakfına devredilmesini vasiyet etmiş, ülkelerine olan vatandaşlık görevlerini yerine getirebilmenin mutluluğu ve huzuru içinde hayatını tamamlamıştı. Merhum Celal Ersoy’un taziyeleri Batıkent Mahallesinde bulunan 119 nolu taziye evinde kabul edileceği de öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.