Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ÇÜRÜK ELMALAR AYIKLANMALI”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Sağlık-Sen Gaziantep şubesi tarafından düzenlenen ‘İşyeri Temsilcileri Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Kahveci, ülke gündemine oturan bebek ölümlerini meselesinin can sıkıcı olduğunu belirterek, sağlık sistemindeki bu çürük elmaların ayıklanmasını ve en ağır cezalara çarptırılmasını gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
“ÇÜRÜK ELMALAR AYIKLANMALI”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Sağlık-Sen Gaziantep şubesi tarafından düzenlenen ‘İşyeri Temsilcileri Toplantısı’na katıldı.  Toplantıda konuşan Kahveci, bebek ölümlerinin yanı sıra memur zamları ile çalışma koşullarının iyileştirilmesi konularında açıklama yaptı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin katıldığı toplantıya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Arif Seçkin, Genel Başkan Yardımcıları Kemal Kazak ve  Mustafa Köse, Türk Sağlık-Sen Gaziantep şubesi Başkanı Mehmet Akmaz,  işyeri temsilcileri ve çok sayıda  sendika üyesi  katıldı.

KAHVECİ: BİR BEBEĞİN ÜZERİNDEN RANT SAĞLAYANLARA EN AĞIR CEZALAR VERİLMELİ

Son 2-3 gündür konuşulan yeni doğan bebek meselesinin çok can sıkıcı olduğunu dile getiren Kahveci “Bu olay hakikaten canımızı çok acıtıyor. Zengin olmak ve rant sağlamak uğruna bebeklerin ölümüne neden olunmuştur. Bununla ilgili Türk yargısının en ağır cezayı vereceğinden endişem yok. Burada bütün iyiniyetliyle vatandaşa hizmet veren sağlık çalışanları zan altında bırakılmasın. O suçular bulunsun. Bu çürük elmalar   sağlık sisteminden temizlensin ve en ağır cezalar verilsin. Bu işin içinde kim varsa mutlaka ve mutlaka cezalandırılmalı. Kendi menfaati için bu mesleği kullananları ayıklayacağız . Onlar bizimle beraber olamazlar.” Dedi.

KAHVECİ: TÜRKİYE KAMU-SEN BU ÜLKENİN 57. ALAYIDIR

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kurtuluş Savaşının mihenk taşı Gaziantep’te olmaktan gurur duyduğunu belirterek ”Türkiye Kamu-Sen’in  memleketine, milletine sahip çıkmak ve   çalışanın hakkını hukukunu korumaya çalışmak gibi iki önemli ana görevi var. Biz Kamu-Sen olarak 32 yıldır şerefle mücadele veriyoruz. Hiç mütevazi olmaya gerek yok. İyi sendikacılık faaliyetleri yürütüyoruz. Duruşumuzu ve ilkelerimizi bir tarafa bırakmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Kamu-Sen ailesi günübirlik, günü kurtarmak amacıyla yaşamıyor. Kendine ve geleceğe has düşünceleri idealleri ve ülküleri var. Kurtuluş Savaşı’ndaki ruh, heyecan ve duruş, Türkiye Kamu-Sen’in duruşudur. Türkiye Kamu-Sen bu ülkenin 57. Alayıdır. Tabi bunları söylerken çalışanlarımızın da hakkını hukukunu korumaktan geri durmayacağız. Çünkü bir devlet ne kadar güçlü olursa hele bizim coğrafyacımızda kadar önemli.   Füze geliyor burnunuzun dibine düşüyor. Böyle bir coğrafyada uyanık olmamız gerekir. Türk genci ak sütün içindeki ak kılı seçecek kadar uyanık olmalı. biz bu coğrafyada dik duramazsak, bize burada yaşama imkanı tanımazlar. Onun içinde memleketimize sahip çıkmakla beraber çalışanları da yaşatacağız vatandaşlıda yaşatacağız ki devletimizi daha güçlü kılabilelim” dedi.

Çalışanların alım gücünün her geçen gün eridiğini de sözlerine ekleyen Önder “Çalışanların alım gücü azalıyor. Emekliler keza yine öyle. Ek zam konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Yalnızca sağlık değil bütün çalışma kollarında mücadele veriyoruz. 20 yıldır enflasyona dayalı bir ücret politikası uygulanıyor. Yani memur ve emeklileri enflasyonun altında ezdirmiyorlar. Bu altı dolu bir şey değil. Çünkü bu ülkede enflasyon rakamlarını belirleyen kurumun belirlediği rakamlarla, memurun sofrasındaki enflasyon aynı değil. Pazardaki enflasyon aynı değil. Artık tek çare ek zam yapmak memurlarımızı emeklilerimizi rahatlatmak.  Enflasyon kadar zaman yaparsanız bu sıfır zam anlamına gelir ve  iyileştirme olmaz. Hükümete çağrımız çalışanlara bir refah payı verilmeli ve acil zam yapılmalı” diye konuştu.

AKMAZ: BAŞARACAĞIZ VE SONUNDA KAZANACAĞIZ

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akmaz, İlkelerinden ve duruşlarından hiçbir zaman taviz vermeyip hak ve hukuk diyerek bugünlere geldiklerini belirterek “Derdimiz devlet, sevdamız millet ve gayemiz memlekete hizmet oldu. Türkiye sevdamızın ardına ekmek kavgamızda koyarak çıktığımız kutlu yolda büyük bir mücadele veriyoruz. Ahlak üzerine kurulu bir sendikacılık yapıyoruz. Kimseye yalan söylemiyoruz. İnanıyorum ki en kısa sürede yetkili olacağız. Teşkilatımız bunu başaracak güçtedir. Bizi zorluklar yıldıramaz. Bunun içinde sarsılmaz bir birlik içinde el ele vererek gece gündüz demeden hep beraber çalışacağız. Hep birlikte yolumuzda ilerleyeceğiz. İnandığımız değerleri yaşatacağız başaracağız. Sonunda kazanacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.