Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erozyonla mücadelede yeni yöntem

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ülke genelinde yürüttüğü erozyonla mücadele çalışmaları kapsamında yeni yöntemleri hayata geçiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2017 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 17:14
Kaynak: İHA
Erozyonla mücadelede yeni yöntem

Bu kapsamda Gaziantep Nizip İlçesi'nde ilk defa 4 kilometre uzunluğunda "Çalı Takviyeli Teras" yöntemi uygulandı. 

286 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Nizip Erozyon Kontrolü Projesi kapsamında toprak erozyonunun yüksek olduğu meyilli alanlarda ilk defa "Çalı Takviyeli Teras" tekniği kullanıldı.

Ayrıca orman teşkilatı tarafından Nizip İlçesi'nin Kavunlu (Belkıs), Samandöken ve Keklik Köyleri'nde toplam 4 bin 60 dekarlık sahada "makineli çukur şeklinde toprak işlemesi" yapılarak, toplam 286 bin fidan toprakla buluşturuldu. Dikilen fidanların 182 bini kızılçam, 25 bini fıstıkçamı, 9 bin 500'ü kara servi, 22 bini badem, 2 bini ateş dikeni, 1.500'ü çitlembik, 12 bini akasya, 8 bini aylantus, 500'ü jojoba, 4 bini sofora, 500'ü zakkum, 4 bini melia, bin adedi zeytin ve 14 bini de kuşburnu türünden oluşuyor.

"EROZYONLA MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu erozyonla mücadeleyi modern yöntemlerle sürdürdüklerini ifade ederek "OGM tarafından dikimi yapılan fidanlar arasında gelir getirici türler de bulunuyor. Yürütülen çalışmalar neticesinde bir yandan toprak kaybımız önlenirken diğer yandan da yöre halkına ekonomik gelir elde etme olanağı sunacağız" dedi.

Bakan Eroğlu, erozyonla mücadele çalışmaları hakkında da genel bilgi vererek, "Erozyonla Mücadele Planı kapsamında erozyon riskinin yüksek olduğu alanlar öncelikli olmak üzere ülke genelinde erozyonla mücadele etmek ve erozyonla kaybolan toprak miktarını asgari seviyeye indirmeyi, nehir havzalarında yapılacak erozyon kontrolü çalışmaları ile sel riskini azaltmayı hedefliyoruz. Ayrıca, alınacak erozyon kontrolü tedbirleriyle de baraj ve göletlerin ömrünü uzatmayı, içme suyu temin edilen havzalarda suyun kalite ve miktarını artırmayı planlıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.