Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşbirliğine protokolü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yerel yönetimlerde ilk olacak hidrojenli otobüse geçişte altyapının oluşturulması amacıyla yapacağı yatırımlarda alacağı teknik destek için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER) ile iş birliği protokolü imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
İşbirliğine protokolü

EBRD tarafından Yeşil Şehir ilan edilen, Gazi şehrin havasını, toprağını ve suyunu korumak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, hidrojenli otobüse geçiş için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’de kamu taşımacılığında öncü olacak hidrojenli otobüslerin altyapısı için yapılacak iş birliği için İTÜ Rektörlüğü’nde protokol töreni yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ve H2DER Derneği Başkanı Yusuf Günay’ın imzaladığı iş birliği protokolüyle yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi, elektroliz yöntemi ile yeşil hidrojen üretilmesi, sağlanan yeşil hidrojenin yakıt pilleri aracılığı ile hidrojenli otobüslerde kullanılmasını, en az bir dolum istasyonu kurulmasını hedefliyor.

ŞAHİN: KAMU TAŞIMACILIĞINDA ÜLKEMİZE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Protokolde konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, hidrojenli otobüslerin örneklerini Almanya’da incelediklerini belirterek şunları söyledi:

"Köln Belediyesi’nin 200'ü aşkın hidrojenli otobüs kullanması, motivasyonumuzu yükseltti. İlk prototip yerli hidrojenli otobüsü Gaziantep caddelerine biz çıkardık. Şimdi, kamu taşımacılığında ülkemize örnek olacak bir proje gerçekleştiriyoruz. Hasan Mandal hocamıza, hayırlı olsun ziyaretimizi bu anlamlı imza ile buluşturmak, şevkimizi daha da büyütmüştür."

H2DER Başkanı Günay ise içinde bulunulan çağın “Hidrojen Çağı” olarak adlandırıldığını aktararak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kamu taşımacılığında yeşil hidrojenli otobüslere geçişinin dönüşümde en değerli örneklerden biri olduğunu söyledi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ise projenin hidrojen kullanımına vurgu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.