Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öztürkmen’den Ulaştırma Bakanı’na ILS çağrısı

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gaziantep Havalimanı’nda yaşanan ILS sorununa dikkat çekerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2025 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2025 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
Öztürkmen’den Ulaştırma Bakanı’na ILS çağrısı

TBMM’de yaptığı konuşmada, Gaziantep’in bölgenin sanayi ve ticaret merkezi olduğunu vurgulayan Öztürkmen, şu ifadeleri kullandı:

 “Gaziantep, yıllık 12 milyar dolar civarındaki ihracatıyla bölgenin sanayi ve ticaret merkezidir. Gaziantep Havalimanı da bölgedeki yaklaşık 8-10 ilin hava ulaşımını sağlayan önemli bir noktadır. Ancak yaklaşık dört-beş gündür havalimanından uçuş yapılamamaktadır. Zira orada uçuşa uygun bir ILS cihazına ihtiyaç var; mevcut sistem ise çalışmıyor, bozuk.”

Öztürkmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun bu soruna bir an önce çözüm getirmesi gerektiğini belirterek, şu sözlerle eleştirisini dile getirdi:

 “Sayın Bakan’ın, bir taraftan kardeşinin eşi Nurgül Uraloğlu’na Türk Katılım Reasürans Şirketinden, diğer taraftan Ulaştırma Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Vekilliğinden 2 maaş ayarlamak yerine biraz da memleketin ulaşım sorunlarıyla ilgilenmesini talep ediyorum.”

Öztürkmen’in açıklamaları, Gaziantep ve bölge halkı tarafından büyük yankı uyandırdı. Gaziantep Havalimanı’ndaki sorunun bir an önce giderilmesi ve uçuşların normale dönmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.