Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öztürkmen, Fernas işçilerini yalnız bırakmadı

Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan ve protesto için Soma'dan Ankara'ya gelen Fernas Madencilik işçilerine destek oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
Öztürkmen, Fernas işçilerini yalnız bırakmadı

Manisa’nın Soma ilçesinde Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye olmalarının ardından işten çıkarılan Fernas Madencilik işçilerinin direnişi 52. gününde devam ediyor.

Öztürkmen, “Bir AKP'li vekile ait Fernas Madencilik'e ait madende çalışan işçiler ölmeme haklarının tanınması için uğraşıyorlar. Ancak iktidar Fernas işçilerini duymuyor, görmüyor. ‘Ben, maden fabrikasının sahibi vekille görüştüm’ diyor.

Vekille görüşüyorsun ama karşı tarafla da görüşse keşke. Bunlar yasa dışı bir şey istemiyorlar. Sadece iş güvenliklerinin sağlanmasını talep ediyorlar.

İşçilerin parka girmesine izin verilmedi. Bir işçi kardeşimiz fenalaştı açlık grevinden dolayı. Hastaneye kaldırıldı. İşçilerimizin açıklama yapması da engellendi.

Herkese açık olması gereken, kamu alanı olan parkta oturmalarına bile izin vermiyorlar. Parkta oturma hakları bile ellerinden alınmış durumda. Bu zulüm iktidarının, bu sermaye yanlısı iktidarın çalışanlara reva gördüğü muamele bu. Bu işçiler sadece kendi haklarını değil, bu işçiler bütün madencilerin, tarım çalışanlarının, bütün işçilerin haklarını savunuyorlar.

Arkadaşlarımız, mücadelelerinde kararlı. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi vekilleri olarak bu hak mücadelesine desteğimizi sürdüreceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.