Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yabancılara çalışma kolaylığı getirdiler”

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, yabancıların çalışmasına ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliğe tepki gösterdi. İşsiz sayısının 10,7 milyona ulaştığını hatırlatan Öztürkmen, buna rağmen iktidarın yabancıların çalışmasını kolaylaştırma derdinde olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
“Yabancılara çalışma kolaylığı getirdiler”

CHP'li Öztürkmen'in açıklamasının tamamı şöyle: “Son bir yılda geniş tanımlı işsiz sayısı yaklaşık 2 milyon arttı! Temmuz 2024’te geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 26,5; geniş tanımlı işsiz sayısı 10,7 milyon oldu. Türkiye OECD ülkeleri içinde en yüksek işsizliğe sahip dördüncü ülke!

Ülkemiz insanı işsizlikle mücadele ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yabancı işgücünü artırmak için yönetmelikte değişiklik yaptı.

Resmi Gazete'de yayımlanan, "Uluslararası İşgücü Kanunu Uygulama Yönetmeliği"ndeki düzenlemeye göre, sığınmacıların çalışma izni muafiyetinin süresi uzatıldı. Düzenlemeye ile kapsam dâhilindeki sığınmacılar, İçişleri Bakanlığı'nın bildiriminde belirlenen kapsam ve sürelerde çalışma izninden muaf tutulacak. Yönetmeliğe göre, Türkiye'ye “önemli hizmet ve katkı sağlayabilecekleriyle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca bildirilen” yabancıların muafiyetleri de 3 yıla çıkartılabilecek.

Bu düzenleme, insani ikamet izni ve geçici koruma altında bulunan yabancıları da kapsıyor. Ayrıca, Türkiye’den başka bir ülkeye geçmek amacıyla gelen yabancılar da bu muafiyetten faydalanabilecek.

Düzenleme özetle Türkiye'deki yabancıların çalışma izni muafiyetinin kolaylaştırılmasını sağlıyor.

Milyonlarca gencimiz iş arıyor. İş bulmaktan umudunu kesenlerin sayısı rekora gidiyor. Öte yandan çalışan gençlerimiz de yurtdışına gitme çabasında. Geniş tanımlı işsiz sayısının 10 milyonu aştığı bir ortamda, iktidar ihtiyaç olan işgücünün yabancılardan karşılanmasının önünü daha da açıyor. Ekonomik kriz altında ezilen, işsizlikten kırılan bu millete kredi kartı limitinden dahi vergi almaya kalkan iktidar, her gün omuzlarımıza yeni yükler bindiriyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.