Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

365 gün engellilerimizin yanındayız

Şahinbey Belediyesi yılın 365 günü engellilerin yanında olduğunu göstererek, engelli vatandaşlara 61 adet akülü ve manüel tekerlekli sandalye hediye etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:51
Kaynak: İHA
365 gün engellilerimizin yanındayız

Belediye binasının bahçesinde düzenlenen törene AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, işitme engelliler için engelsiz yaşam topluluğu üyeleri, İstiklal Marşı'nı ve düzenlenen törendeki konuşmaları işaret dili ile aktardı.

ENGELSİZ BİR TÜRKİYE MEYDANA GETİRDİK

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti döneminde engellilerin önündeki engellerin kaldırıldığını belirterek, "Bugün verilen bu hizmeti sadece bir akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı olarak bakmamak lazım. Burada ortaya konan, her insanımızın ne kadar değerli olduğunu hissettirmek. Bu anlamda 2010 yılındaki değiştirdiğimiz Anayasa maddesiyle de Türkiye'de fert hukukunu getirdik. Bu madde sayesinde her insana aynı değeri verirken, aynı zamanda fırsat eşitliği de getirdik. Anayasamızda dezavantajlı kesimin avantajlı kesime dönüştürülmesi sağlanmıştır. AK Parti hükümetlerinden önce ve AK Parti hükümeti döneminde bazı muhalefet partileri engellilere, gençlere, yaşlılara ve kadınlara verilen imkanları engellediler. Anayasaya dava açarak verilen destekleri iptal ettirdiler. Biz 80 milyon el ele verip, Anayasa'nın 10 maddesini değiştirerek, bundan sonra ülkemizde engellilere, yaşlılara, çocuklara, gençlere, hastalara ve fakirlere yapılacak yardımlar hiçbir şekilde engellenemez diyerek, engellilerin önüne konulan engelleri kaldırdık. Şahinbey Belediyemizi yaptığı böylesi önemli bir projeden dolayı kutluyorum" dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'Nİ TEBRİK EDİYORUM

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediyesi'nin yılın her gününde engellilerin yanında oluğunu belirterek, "AK Parti belediyeciliği sosyal anlamda toplumun bütün kesimlerini kucaklayan ve bütün kesimlerine destek olmayı hedefleyen bir anlayış içerisinde oldular. Bu anlamda Şahinbey Belediyemizin yıllardır sadece engeliler için değil yoksula ve mağdura vermiş olduğu desteği takdirle izliyorum. Bu çalışmalarının her zaman destekçisiyiz. Emeği geçen bütün Şahinbey çalışanlarını yürekten kutluyorum. Engelli kardeşlerimizin hayat şartlarını yükseltmeye yönelik her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Şahinbey Belediyemiz yılın 365 günü engelli kardeşlerimizin yanında olarak onlara akülü ve manuel tekerlekli sandalye veriyor. Ayrıca Ampute takımımızın da ortaya koymuş olduğu başarı hepimizi gururlandırdı. Ampute Milli Takımımız Türkiye'nin yüzünü ağartan bir sonuç aldı. Ancak, o milli takımın içerisinde yer alan ana kadroyu Şahinbey Belediyemizin oyuncuları oluşturuyor. O gün final maçını gözyaşları içinde izlerken, engelli kardeşlerimizin milli duygularımızı coşturması ve gurumuzu artırması da çok önemli ve değerliydi" dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ GÖSTERDİK

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, AK Parti hükümetiyle birlikte yardıma muhtaç insanların yüzünün güldüğünü belirterek, "Çok güzel bir organizasyonda bir araya geldik. Yıllarca bu ülkede belediyeler, görevlerinin yol, asfalt ve kaldırımdan ibaret olduğunu bu milletin kafasına yerleştirdiler. Ancak, AK Parti'nin iktidara gelişi ile birlikte bu işin sosyal devlet ve sosyal belediyecilik yönünün de oluğunu yaptığımız çalışmalarla cümle âleme gösterdik. Daha önce engellilerin yüzüne bakılmaz, evinde ziyaret edilmezdi. Hangi belediye engellilere akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtır, akıllı klozet alıp hediye ederdi? Bu konuda son 15 yılda Türkiye'de bir devrim yaşıyoruz. Bizler garibin, gurabanın ve Allah'ın takdiriyle bu şekilde dünyaya gelen insanların yardımına belediyelerimizin eliyle ulaşıyoruz. Bu araba ihtiyacı olan kişinin en lüks arabasıdır. Belediyemiz bu insanlarımızın ihtiyacını karşılama yönünde bir çalışma yapıyorsa buna ancak şapka çıkartılır" dedi.

"1.765 ADET AKÜLÜ VE MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE ETTİK"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yılın her günü engellilerin yanında olduklarını belirterek, "Eskiden bu tür etkinlikler sadece anma veya kutlama töreni olarak yapılırdı. Ancak biz bunu fiiliyata döktük ve göreve geldiğimiz günden bu yana engelli kardeşlerimizin alana çıkmalarıyla alakalı akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı yapıyoruz. Engelli kardeşlerimiz daha önceleri mavi kapak toplayarak veya yurt dışından kullanılmış tekerlekli sandalyeler, aracılar vasıtasıyla Türkiye'ye getirerek tekerlekli sandalye sahibi olabiliyorlardı. Şahinbey Belediyesi olarak herhangi bir şart aranmaksızın yılın 365 günü engelli kardeşlerimiz başvurduğu an akülü veya tekerlekli sandalye sahibi olabiliyorlar. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, 1.765 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıttık. Ayrıca görme ve işitme engelli kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu cihazları da onlara temin etmeye devam ediyoruz. Bunun yanı sıra Gaziler Vakfı'nın talebi üzerine gazilerimiz için akıllı yatak ve akıllı klozet alarak onlara hediye edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin ne ihtiyacı varsa her zaman yanlarındayız. Hepimiz birer engelli adayıyız ve hepimizin her an engelli olma ihtimali var. Bu nedenle engelli kardeşlerimize sahip çıkarak onların yanında olacağız" dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.