Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“50 Bin maskeye ihtiyacımız var”

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, inşaat şantiyelerinde çalışanlar İçin acilen 50 bin maskeye ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2020 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:01
Kaynak: İHA
“50 Bin maskeye ihtiyacımız var”

İnşaat şantiyelerinde çalışanların sağlığı ile ilgili sık sık uyarılarda bulunan İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, bu kez maske ihtiyacına dikkat çekti. Şantiyelerde hijyen koşullarının yeterince oluşturulamaması nedeniyle çalışanların sağlığı konusunda endişeli olduklarını ifade eden İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, yetkili kuruluşlara ve maske üreticilerine yaptığı çağrıda, acil maske ihtiyacı duyulduğunu söyledi.

Koronavirüs salgını her geçen gün yayılmaya devam ederken, bir çok sektördeki işyerleri kapandı, toplu çalışılan yerlerde de maske takma zorunluluğu getirildi. Salgınla birlikte maske fiyatlarının anormal şekilde artması üzerine maske satışı yasaklandı. Maske satışının yasaklanmasıyla maske temini konusunda sıkıntı yaşandığını vurgulayan İMO Gaziantep Şube Başkanı Çeliktürk, inşaatlarda çalışan işçilerin maske talebinin karşılanmasını isteyerek, şunları söyledi:

“İnşaat şantiyeleri de insanların toplu olarak çalıştığı yerler arasında bulunuyor. Onlarca işçinin hijyen koşullarına çok uygun olmayan ortamlarda bir arada yaşadığı ve çalıştığı şantiyelerde şu anda çok ciddi anlamda maske sıkıntısı çekiliyor. Maske satışı yasak olduğu için de bu ihtiyaç karşılanamıyor. Buradan maske üreticilerine ve yetkililere çağrıda bulunmak istiyoruz. İnşaatta çalışan meslektaşlarımız ve İnşaat işçileri için 50 bin acil maskeye ihtiyaç var. Bu konuda yardım bekliyoruz. Maskelerin dağıtımı konusunda İnşaat Mühendisleri Odası olarak koordinasyon görevini üstlenebiliriz.”

Çeliktürk, inşaatta çalışan mühendis, mimar ve işçilerinin sağlığını önemsediklerini belirterek, bu konuda gerekli uyarı ve önerilerde bulunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.