Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8'İNCİ PENYE, TEKSTİL VE TEKNOLOJİLERİ FUARI'NA DOĞRU

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2019 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:59
Kaynak: İHA
8'İNCİ PENYE, TEKSTİL VE TEKNOLOJİLERİ FUARI'NA DOĞRU

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı'nın (PENTEX) bu yıl 8'incisinin gerçekleştirileceğini belirterek, "Gaziantep'in ve Türkiye'nin üretiminde çok önemli bir yeri olan hazır giyim, penye ve tekstil sektöründe katma değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz" dedi. 

Adnan Ünverdi, GSO, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PEN-KON) ve KOSGEB destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen, 8'inci PENTEX Fuarı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Sektöründe tek olma özelliği bulunan fuarın 23 Ocak 2019 Çarşamba günü açılacağını dile getiren Ünverdi, "Tekstil sektörü gerek istihdam ve üretim, gerekse ihracat performansı ile Türkiye'nin en önemli imalat sanayi kolları arasında yer almaktadır. Üretim çeşitliliği ile ülkemizin önde gelen şehirleri arasında yer alan Gaziantep'te; penye, tekstil ve hazır giyim sektörü oluşturduğu istihdam, ihracat ve katma değerle önemli bir yere sahiptir" dedi.

Hızla değişen küresel dünya ekonomisinde tekstil sektörünün çok daha önemli hale geldiğine dikkati çeken Ünverdi, bu sektörlerde kent ve ülke olarak dünya markası ürünler çıkartılması gerektiğini kaydetti.

Üretim çeşitliliğinin ve ürün yelpazesinin fazla olduğu tekstil sektöründe Türkiye'nin, dünyada söz sahibi konumunda olduğunu aktaran Ünverdi, "Tekstil sektöründeki ihracatçılarımızın, üreticilerimizin güçlü Ar-Ge çalışmalarıyla, yurtiçi ve yurtdışı piyasalarındaki trendleri yakından takip ederek, katma değerli üretimler yapması uluslararası arenadaki gücümüze güç katacaktır. Bu anlamda yeni ürünlerin sergileneceği PENTEX Fuarımız da önemli bir buluşma noktası olmuştur" diye konuştu.

AKORT FUARCILIK YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜLYA AKKAYA:

Türkiye'nin tekstil ve tekstil ürünleri ihracatında 2'inci sırada yer alan Gaziantep'te gerçekleştirilecek PENTEX Fuarı'nın, sektörü hareketlendireceğini dile getiren Akort Fuarcılık Yönetim kurulu Başkanı Hülya Akkaya da, fuarın firmaların dünyaya açılmasına da ciddi katkı sağlayacağını vurguladı.

Akkaya, "Gaziantep ve bölgenin tekstil sektöründeki gücünü geleceğe taşıyacak olan fuar küresel pazarın liderlerine kalite, tasarım ve yenilik odaklı ürünler sunarak, sektöre önemli katkıları olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

FUAR HAKKINDA        

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PEN-KON) ve KOSGEB destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen, 8'inci Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX) 23 Ocak 2019 Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Gaziantep ve ülkemiz ekonomisinde önemli yeri olan penye ve tekstil sektöründeki yeni modellerin sergileneceği fuar Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Protokolün katılımıyla saat 14.00'de resmi törenle açılacak fuar, 26 Ocak tarihine kadar, 10.00-18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Fuarda 120 firma 350 marka ile yer alacak. Fuarda, penye ürünleri, konfeksiyon ürünleri, kumaş, kumaş ürünleri, dikiş makineleri, konfeksiyon yan sanayii ve aksesuarları (etiket, elyaf, lastik, kurdela, tela, vatka, düğme, çıt çıt, perçin, fermuar, pul, payet, boncuk, askı) etiketleme ve desen baskı sistemleri, katlama ve paketleme makineleri, temizleme makineleri, kalite kontrol ve metraj ölçüm makineleri, ütü makine ve presleri, depolama ve askı sistemleri gibi ürün grupları yer alacak.

Başta Gaziantep'ten firmaların katılacağı fuarda, Adana, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Mersin'den de firmalar yer alacak. Dolaylı olarak ise Yunanistan, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nde de firmalar katılacak.

Fuarı, yurtiçinden ziyaretçilerin yanı sıra yurt dışından da Suriye, Irak, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetleri, Bosna Hersek, Rusya, Ukrayna ve Fransa'dan 20 bin civarında profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.