Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN öğrencilerinden Adana’ya teknik gezi

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2022 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:10
Kaynak: İHA
GAÜN öğrencilerinden Adana’ya teknik gezi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı öğrencileri, Adana 15. Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarına ve daha önce planlanmış olan bir üreticinin turunçgil bahçesine gerçekleştirilen teknik geziye katıldı.
Adana Uluslararası Tarım Fuarına yapılan teknik gezi çerçevesinde öğrencilere tarım makinelerinden, traktör ve biçerdöverlere, tarımsal mekanizasyondan alet ve ekipmana, tohumdan gübreye, fidandan sera ekipmanlarına ve yeni üretim teknolojilerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesi sunan Tarım ve Sera Bahçe Fuarı, öğrencilerin konu hakkında bilgi ediniminin yanı sıra tarım sektörüne ait görsel bilgilerinin artmasına ve bakış açılarının genişlemesine imkan sağlayacak.
Ayrıca fuar gezisi sonrası öğrenciler Adana’da bulunan Mandalina bahçesi ziyaret etti. Buradaki Bahçe tesisi, çeşitler, sulama sistemi, gübreleme uygulamaları, zararlılarla mücadele yöntemleri ile ilgili olarak öğrencilere bahçe sorumlusu ve Ziraat Müh. Serdar Vural tarafından bilgilendirme yapıldı. Yetiştiricilikte yaşanılan sorunlar ve çözüm yöntemlerine dair tecrübeler aktarılarak öğrencilerin farklı türlere ait yetiştiriciliği yerinde görmeleri sağlandı.
GAÜN Nizip Meslek Yüksekokulu ders müfredatı içerisinde bulunan Seracılık, Tohumculuk, Fidan Yetiştirme, Gübreleme ve Sulama dersleri çerçevesinde düzenlenen teknik gezi bölüm öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Aydın ve Öğr. Gör. Özkan Gökçek’in koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.