Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastane çalışanlarına Metin Hara ile etkili iletişim semineri

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2022 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:17
Kaynak: İHA
Hastane çalışanlarına Metin Hara ile etkili iletişim semineri

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi tarafından düzenlenen organizasyonla Kişisel Gelişim Uzmanı Metin Hara, Hatem Hastanesi çalışanlarına etkili iletişim ve stres ile baş etme yöntemlerini anlattı.
Hatem Hastanesi tarafından Tüm Emlakçılar Odası konferans salonunda düzenlenen söyleşide Kişisel Gelişim Uzmanı Metin Hara, kendisinin de sağlık çalışanı olduğunu hatırlatarak, sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları en iyi bilenlerden biri olduğunu ifade etti. Stres ile baş etme yöntemlerini anlatan Hara, en iyi yöntemin ise empati olduğunu ifade etti. Hasta ve hasta yakınlarına empati ile yaklaşılmasını isteyen Hara, "Sizler gibi sağlık çalışanıyım. Aslında Çapa mezunu bir fizyoterapistim. Çok uzun zamandır fizyoterapistlik yapmıyor olsam da aslında insan sağlığı ve yaşam kalitesini artırmaya çalışıyorum. Yaklaşık 21 yıl oldu. İnsanların hayatına dokunmaya çalışıyorum. Gerek hastane koridorlarında gerekse hastanenin dışında çok bekledim. Özelliklede hastaneler ile çalıştığımda duygusal oluyorum. Benim babam İki trafik kazası geçirdi. Annem ise kanser ile yaklaşık 18 yıl boyunca mücadele etti. O yüzden hastanenin, bankosunun gerisinde olmayı da yaşadım. Bankonun diğer tarafında olup gözü yaşlı bir şekilde haber beklemeyi de yaşadım. Sizi her halde sayılı iyi anlayanlardan biri olacağımı düşünüyorum. Sağlık çalışanı olmak gerçekten çok zor ve meşakkatli bir iş ’’ dedi. Hara, hem sağlık çalışanlarının hem de hastaların sakin olması gerektiğini, empati kurarak birbirlerine yaklaşması halinde problemlerin büyük bölümünün çözüleceğini ifade etti.
Başhekim Dr. Hüseyin Esen, Metin Hara’ya, çiçek vererek teşekkür ettiği program, hastane çalışanlarının Metin Hara ile hatıra fotoğraf çektirmesiyle program sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.