Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilisliler ikinci tura hazır

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:26
Kaynak: İHA
Kilisliler ikinci tura hazır

Seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 65, Cumhur İttifakı’nın ise yüzde 69 oranını aşkın oy aldığı Türkiye’nin Suriye sınırındaki Kilis’te seçmen ikinci tura da hazır. Kimileri kime oy vereceğini belli etmezken, kararını verdiklerini belirtenler ise Erdoğan’dan başka yolun olmadığını söyledi.
14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanı ve milletvekilli seçimlerinde hem AK Parti’nin hem de Cumhur İttifakı’nın yüksek oranlarda oy aldığı Kilis’te vatandaşlar, heyecanla Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turunu bekliyor. Erdoğan’ın yüzde 65, Cumhur İttifakı’nın yüzde 69 oranında oy aldığı Kilis’te vatandaşlar, ikinci turun galibinin de Erdoğan olacağını ifade etti. Seçimlerin demokrasi şöleninde geçmesini isteyen Hamza Özkaya, ‘‘28 Mayıs 2023 tarihinde ülkemizi ve şehrimizi ilgilendiren seçimlere gidiyoruz. Seçimlerin ülkemize barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Kazananın ülkemize, şehrimize daha güzel hizmetler sağlamasını istiyorum’’ dedi.

"Hedef Kızılelma"
Ahmet Yalçın, oy ile ilgili kararını verdiğini belirterek, "28 Mayıs 2023 seçimleri, ülkemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Kilis seçmeni kararını vermiş, hedef Kızılelma" dedi.
İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, "’28 Mayıs’ta seçim var, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun inşallah. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile devam edeceğiz, başka yolumuz yok’’ diye konuştu.
Mustafa Şamiloğlu ise hak edenin kazanacağına inandığını belirterek, "Seçimlerin devletimiz ve milletimiz adına en hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyorum. Vereceğimiz oylar inşallah boşa gitmeyecektir’’ dedi.
Sebze halinden emekli olduğunu belirten Mehmet Canarslan ise 2006 yılında yaşadığı bir anısını anlatarak, "74 yaşındayım. 2006 yılında yeğenim trafik kazasında vefat etti. Cenazeyi alabilmek için 8 bin 500 TL para yatırmıştım. Allah’a şükür devletimiz şu anda hastanelerimizi, yollarımızı ve üniversitelerimizi hizmetimize açtı. Bu hizmetlerden vatandaşlar olarak memnun kaldık. 28 Mayıs seçimleri var. Milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Reisin bir dönem daha devam etmesinden yanayım" ifadelerini kullandı.
Daha önce CHP’ye oy verdiğini belirten Abdulkadir Öz Sinan, ‘‘Devamlı olarak hayatım boyunca hep gerçeği araştırdım. Bir zamanlar sosyalisttim, bir zamanlar CHP’liydim ama gerçek sosyal devletin ne olduğunu burada gördüm. Onun için aynı bu partide, yani Adalet ve Kalkınma Partisi’nde karar kıldım. Onun için kendimi müsterih ve mutlu addediyorum" şeklinde konuştu.
Sibel Erdem ise, "22 senedir çok şükür Cumhurbaşkanımız harika bir şekilde ülkemizi idare ediyor. İnşallah bu saatten sonra da aynı şekilde Cumhurbaşkanımızla devam edeceğiz. 28 Mayıs’ta AK Parti’nin, yani reisin bayramı olacak’’ dedi.
Metin Polat ise seçim sonucu ile ilgili yaptığı tahminde, "Rabbim hakkımızda kim hayırlıysa onu nasip etsin. Allah Recep Tayyip Erdoğan’ın yar ve yardımcısı olsun. Onu Ümmet-i Muhammed’in lideri olarak görüyoruz" diye konuştu.
Muhammed Yüksel, ‘‘Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri için devletimiz, milletimiz, vatanımız için en hayırlısı ne ise kazanan da o olsun inşallah. Ülkemize en iyi hizmeti kimler yapacaksa, Türkiye Cumhuriyeti’nin en iyi şekilde uluslararası alanda en iyi haklarını ve çıkarlarını kim koruyacaksa onu cumhurbaşkanı olarak görmek isterim’’ dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.