Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tır şoförlüğünden mantar üretimine

Gaziantepli 38 yaşındaki tır şoförü Semih Albayrak, çocuklarının ’yine mi gidiyorsun’ demesiyle şoförlüğü bırakarak mantar üretimine başladı. Albayrak, şimdi taleplere yetişemiyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2021 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:22
Kaynak: İHA
Tır şoförlüğünden mantar üretimine

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde tır şoförlüğü yapan 38 yaşındaki Semih Albayrak, şoförlüğü bırakarak istiridye mantarı üretimine başladı. Taleplerin çok iyi olduğunu söyleyen Albayrak, pandemi sonrası devletten alacağı destekle işini büyüteceğinin altını çizdi.

"Her şey ’baba yine mi gidiyorsun’la başladı"
Sefere gidecekken çocuğunun kendisine ’yine mi gidiyorsun’ demesiyle şoförlüğü bırakma kararı aldığını ifade eden Albayrak, "Asıl mesleğim tır şoförlüğüdür. Tır şoförlüğü yaptığım dönemde çocuklarım bana ’baba yine mi gidiyorsun, gitme biz seni çok özlüyoruz’ demeleri üzerine şoförlük mesleğini bıraktım. Sonra ne iş yapabilirim diye düşünürken bir yakınımızın da bu iş yaptığını duydum. Onunla görüşerek, İl ve İlçe Tarım müdürlükleri ile istişare ettim ve bu işe başladım. Önceleri yapabilir miyim diye tereddüt ettim ama başladım ve şimdi taleplere yetişemiyorum. Bu iş için devlet desteği var ancak pandemi süreci olduğu için henüz desteğimizi alamadık. Talepler çok iyi istiridye mantarının besin değeri çok yüksek. Perakende fiyatı 15 TL, toptan fiyatı ise 12 TL’ye gidiyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.