Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Açıkgöz GSO'yu ziyaret etti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, Gaziantep Sanayi Odası'na (GSO) ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 07:57
Kaynak: İHA
Açıkgöz GSO'yu ziyaret etti

Bazı programları dolayısıyla Gaziantep'te bulunan Ahmet Açıkgöz, SGK Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun ile birlikte, GSO'ya gelerek, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında, sanayicilerin birtakım sıkıntılarını dile getiren Konukoğlu, Türkiye'de istihdam edilecek Suriyelilerin çalışma esaslarının Bakanlar Kurulu kararıyla belirlendiğini ve bir işyerinde çalışanların yüzde 10'unu aşmamak kaydıyla istihdam edilebildiklerini anımsattı.

İşverenin, çalıştırmak istediği Suriye uyruklu birinin işe giriş bildirgesini SGK'ya verdiği zaman Suriyeli işçinin çalışma izninin de aynı anda başlatılmasını talep eden GSO Başkanı Konukoğlu, böylece onların kayıtlı ekonomiye kazandırılmasının daha kolay olacağını kaydetti. Konukoğlu, ''Böyle bir düzenleme yapılması bu alanda bir rahatlama sağlar'' dedi.

Gaziantep'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Ahmet Açıkgöz de sanayicilerin bu talebini, Genel Merkezde yetkililerle görüşebileceğini belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.