Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKINCI, BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Basında Sansürün Kaldırılışının 110’uncu yıl dönümü ve ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2018 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:37
Kaynak: İHA
AKINCI, BASIN BAYRAMINI KUTLADI

GTB Başkanı Akıncı, kutlama mesajında, düşünce ve ifade özgürlüğünün en temel unsurlarından olan basının, medeniyetlerin ilerlemesi ve demokrasinin gelişiminde büyük katkıları olduğunu kaydetti.

Milletin müşterek sesi ve vicdanını temsil eden basının, toplumda asli bir görev üstlendiğine vurgu yapan Akıncı, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Yaşadıkları toplumların gözü, kulağı, sesi ve vicdanı olan basın mensuplarımız, dünyanın en meşakkatli ve en saygın mesleklerinden birini icra etmekte. Mesai mefhumu gözetmeksizin, gece gündüz demeden, gerektiğinde canları pahasına vazifelerini ifa eden basın mensuplarımız bu bağlamda önemli bir misyonu başarıyla üstlenmekte. Kamuoyunu meslek etik kuralları çerçevesinde doğru ve tarafsız şekilde bilgilendiren, toplumsal gelişime ve bilinçlenmeye kaktı sunan medya çalışanlarımızın yaşam koşullarının uluslararası standartlara ulaştırılması en büyük temennilerimizin başında gelmekte. Bu vesileyle meslek hayatları boyunca yaşadıkları tüm zorluklara rağmen yılmadan, yorulmadan halkın sesi, kulağı ve vicdanı olan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın bayramını kutluyor, görevleri başında şehit olan basın mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.