Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKKENT KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'nde yaptırılan Akkent Kongre ve Kültür Merkezi'nin temeli Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katıldığı törenle atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:00
Kaynak: İHA
AKKENT KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI

Akkent Mahallesi'nde gerçekleştirilen, törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

MUHTEŞEM BİR ESER

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Akkent Kongre ve Kültür Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının vizyonu ve çalışkanlığı sayesinde Gaziantep'in kültür sanat şehri olduğunu belirterek, "Bu muhteşem eserin Gaziantep'e ve Şahinbey İlçesi'ne hayırlı olmasını temenni ediyor, değerli Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nu canı gönülden tebrik ediyorum. 35.000 m2'lik alan üzerine kurulan bu muhteşem eser Gaziantep'in çok önemli bir ihtiyacını karşılamış olacak. Şahinbey Belediyemiz kendi ölçeğinden çok daha büyük eserlere yani aslında Kalkınma Bakanlığı'nın Kültür Turizm Bakanlığı'nın ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın gerçekleştireceği büyük projelere eşdeğer projeleri Gaziantep'e ve Şahinbey'e kazandırıyor. Baktığınızda eser zaten yükselmeye başlamış dolayısıyla bir yıl gibi kısa bir sürede, ülke ölçeğinde dahi büyük sayılabilecek, çok önemli kongre ve kültür merkezini şehrimize kazandırıyorlar. Kendisini ve bütün ekibini tebrik ediyorum" dedi.

GAZİANTEP İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Akkent Kongre ve Kültür Merkezi'nin Şahinbey İlçesi'nde büyük bir eksikliği gidereceğini belirterek, "Gaziantep'imiz hızla büyüyüp gelişiyor. Sadece devlet yatırımlarıyla değil, belediyelerimizin de bakanlık ölçeğiyle yapılacak projeleriyle, Gaziantep'imizi çok daha ileri noktaya taşımak için bakanlarıyla, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla ve yerel yöneticileriyle büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu, bizim görevimizdir veya değildir demeden Gaziantep için ne lazımsa el ele vererek, birlikte yapmaya gayret ediyoruz. Akkent Mahallesi bizim dönemimizde kurulan, şu anda da 25.000 nüfusu olan ve her geçen günde gelişen bir mahallemiz. Bu mahallemizde belediyemiz tarafından yaptırılan Türkiye'nin ikinci büyük camisi olan Akkent Camisi'nin inşaatı hızla devam ediyor ve önümüzdeki yıl sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Yine Akkent Mahallemiz' de 85.000 m2 alan üzerine kurulu spor köyümüz bulunuyor. Bu bölgemizde semt pazarlarımızla, okullarımızla ve hızlı bir şekilde devam eden inşaatlarımızla Gaziantep'e hizmet vermeye devam ediyoruz. Temelini attığımız Akkent Kongre ve Kültür Merkezi'miz Gaziantep'imizin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Bu bölgenin böyle bir tesise ihtiyacı var. Şehir hastanesi tamamlandığında buranın önemi daha fazla görülecek. Tesisimizi 2018 yılı bitmeden tamamlamak istiyoruz. 35.000 m2 alan üzerine kurulu tesissimizin altında 2 otoparkı, girişte 3000 m2 lik fuayesi, 1600 kişilik büyük salonun yanı sıra 450 kişilik iki tane küçük salonu bulunuyor. Lokantası mescitleri, ve nikah salonlarıyla her tülü ihtiyacı karşılayacak bir tesisi olacak. En kısa sürede tamamlayarak Gaziantep'imizin hizmetine sunacağız" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.