Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anlamlı sergi

Çanakkale Zaferinin 104. Yıl dönümü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi Sergisi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:49
Kaynak: İHA
Anlamlı sergi

Serginin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, ecdadımızın bize bıraktığı vatana sahip çıkarak, Çanakkale ruhunu ilelebet yaşatmaya devam edeceklerini vurguladı. Prof. Dr. Gür, “Atalarımız bize bu vatanı canları ve kanları pahasına bıraktı. Bize düşen kendi evlatlarımıza ve gelecek neslimize bu vatanı bölünmez bütünlüğüyle birlikte sağlam bir şekilde bırakmaktır” dedi. GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül ise, bu özel günü özel bir sergi ile taçlandırmak istediklerini belirterek, “104. Yılını kutladığımız bu özel günün anlamı çok büyük. İşlerimizle bunu yansıtmaya çalıştık. Bu yaşanmışlığın tarifi yok, tarifsiz bir onur ve gurur” diye konuştu.

26 Eserden oluşan karma sergi, 27 Mart 2019 tarihine kadar GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.